Milli Takım Dünya Bayrak Şampiyonası’na gidiyor

Milli Takım Dünya Bayrak Şampiyonası’na gidiyor

Önümüzdeki hafta 11-12 Mayıs tarihlerinde Japonya'nın Yokohama kentinde yapılacak olan Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası'nda Milli Takımımız 4100...

Önümüzdeki hafta 11-12 Mayıs tarihlerinde Japonya'nın Yokohama kentinde yapılacak olan Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası'nda Milli Takımımız 4100 metrede madalya arayacak.

Geçtiğimiz yıl Berlin'de 4100 metrede Avrupa ikinciliğini elde eden Türkiye Milli Takımı, 11-12 Mayıs'ta Japonya'nın Yokohama kentindeki Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası'nda mücadele verecek. Şampiyona öncesi kamp için bu ülkeye giden Milli Takım'da altı atlet bulunuyor. Yokohama'daki şampiyonada Türkiye Milli Takımı'nda 100 metre Türkiye rekortmeni Jak Ali Harvey'in yanı sıra, 200 metre dünya şampiyonu Ramil Guliyev, 60 metre Avrupa ikincisi Emre Zafer Barnes, geçen yılın Avrupa ikincisi takımın üyesi Yiğitcan Hekimoğlu, eski 100 metre Türkiye rekortmeni İzzet Safer ve aynı branşında gençler rekorunu halen elinde tutan Aykut Ay yer alıyor.

İki günlük şampiyona 4100 metre, 4200 metre, 4400 metre, karışık engel takım ve 2x2x400 metre branşlarında yarışmalar yapılacak. Milli Takım'ın koşacağı 4100 metrede toplam 26 takım yer alacak ve bu ekiplerden ilk 10 sırayı alan takımlar, önümüzdeki eylül ayında Doha'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'na direkt katılma hakkı elde edecek. Milliler, geçtiğimiz yıl koştukları 37.98'lik müthiş Türkiye rekoru ile 2018 sezonunu Britanya ve Japonya'nın ardından dünyada üçüncü sırada noktalamıştı.

Yokohama'daki şampiyonada 4100 metrede Türkiye ile birlikte yer alan ülkeler şöyle: Avustralya, Botsvana, Brezilya, Kanada, Çin, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Britanya, Almanya, Endonezya, İtalya, Jamaika, Japonya, Hollanda, Nijerya, Polonya, Güney Afrika, Tayland, Tayvan, Ukrayna, ABD, Venezuela ve Zimbabve.

Kaynak:Haber Kaynağı