Milli Sporcudan Erden Ve Özgüven’e ziyaret

Milli Sporcudan Erden Ve Özgüven’e ziyaret

Türkiye’yi İsrail’de ki Dünya Liseler Arası kros müsabakasında temsil eden ve Dünya 5’incisi olan Hafize Ünaler, Konya’nın Ereğli İlçe Kaymakamı Şakir Erden ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i ziyaret etti

Atatürk Lisesi öğrencisi olan Hafize Ünaler, İsrail’de Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini ifade ederek, “Bu başarımda bana destek olan başta ailem, öğretmenlerim olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hedefim Balkan Şampiyonası’nda ülkemi temsil ederek şampiyon olmak” dedi.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise Ereğli’den dünya şampiyonasına sporcu göndermenin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Hafize’nin üzerinde herkesin emeği var. Ailesi, öğretmenleri başta olmak üzere kendisine maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu başarıyı daha da ileri seviyeye taşımak gerekiyor. Dünya standardında bir sporcunun gelişimine katkı sağlamak gerekiyor. Bu konuda da özel sektörün destek ve katkılarını vermeleri gerektiğine inanıyorum. Hafize kızımızı başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Milli Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i de ziyaret eden Milli sporcu Ünaler’e, Başkan Özgüven her türlü desteği vereceklerini belirterek, İsrail’deki şampiyonadaki derecenin daha iyisini beklediklerini söyledi.

Ferdi olarak Dünya 5’inciliği takım halinde ise dünya ikinciliği derecesinin elde edildiğini kaydeden Başkan Özgüven, “Ereğli’den milli bir atletin çıkması çok önemli, anlamlı ve gurur verici. Biz başarıya dair ne varsa desteklemeye hazırız. Bu konuda da samimiyiz. Milli sporcu hüviyeti taşımışsanız milletimize mal olmuş insanlarsınız. Ereğli Belediyesi, Ereğli halkı olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bu başarı iki aşamada önem kazanıyor. Birincisi milli sporcu olarak ülkemizi temsil etmeniz, ikincisi ise Ereğli’mizin tanıtımı noktasıdır. Bu konuda gerek belediye gerekse özel teşebbüs olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Kurumsal bir spor kulübü ya da kurumsal bir destek faaliyetleri gerçekleştirilebilir. Ben Hafize Ünaler’i, başta ailesi ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Başarının anahtarı fedakarlıktır. Sizleri tekrar kutluyorum” dedi.

Başkan Özgüven, kendisini ziyaret eden milli sporcuyu başarısından dolayı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Hafize Ünaler’in öğretmeni Fati Akyüz’de Ünaler’in olimpiyata aday bir sporcu olduğunu belirtti ve öncelikli hedeflerinin Balkan Şampiyonası’nda madalya kazanmak olduğunu söyledi.