Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları açıklandı!

Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları açıklandı!

On binlerce adayın merakla beklediği Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları, bakanlığın personel temin internet sitesi üzerinden bu sabah saatlerinde açıklandı.

Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları için beklenen duyuru bakanlığın internet sitesi üzerinden yapıldı. Askeri okullara öğrenci seçimi kapsamında gerçekleştirilen sınavın ardından tercihlerini yapan öğrenciler, tercih sonuçlarını personel temin sayfası üzerinden görüntüleyebilecek.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI 24 HAZİRAN-26 TEMMUZ ARALIĞINDA GERÇEKLEŞECEK

Öğrenciler, İkinci Seçim Aşamaları (FYT-Mülakat) için Kara Harp Okulu Komutanlığında 24 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında değerlendirmeye tabi tutulacak.

Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün,

Diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecek.