Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta

Yılmaz, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında,

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında, bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Yılmaz, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin gerçekleşmesinde katkısı bulunan Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına teşekkür etti. 

Projeyi düşünmenin ve düşünülen projenin hayata geçirilmesinin önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Proje, hem sağlıklı yaşam için, hem de trafikteki hava kirliliğini azaltmak için önemli. Sivas'ta zaten otopark yeri çok az, dolayısıyla otopark ihtiyacı olmayan bir ulaşım aracını da Sivas'ta devreye koymuş olmanın iyi bir başlangıcı oldu" dedi. 

Projenin il genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, sağlam vücuda sahip olabilmek için mutlaka spor yapılması gerektiğini, bisikletle yapılan sporun da en güzel sporlardan birisi olduğunu vurguladı. 

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer yetkililer, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullarda kullanılmak üzere 200 bisikletin dağıtımını gerçekleştirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı