Milli Savunma Bakanı Yılmaz:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz:

"Halkımız barış içinde bir arada yaşamak istiyor. Çözüm süreci kapsamında sosyal barışı yeniden inşa için cesur karar aldık"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Halkımız barış içinde bir arada yaşamak istiyor. Çözüm süreci kapsamında  sosyal barışı yeniden inşa için cesur karar aldık" dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen "Başkanlar Kurulu Toplantısı"na katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde hem Türkiye’yi büyüttüklerini hem de Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün sigortası olduklarını söyledi.

Türkiye'ye çok hizmet ettiklerini aktaran Yılmaz, en büyük hizmetlerini de sosyal barış alanında, devlet millet kaynaşması yolunda yaptıklarını belirtti. 

Atılan demokratikleşme adımlarıyla milli birlik ve beraberliğin güçlendirdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Bin yıllık kardeşliğimizi yeniden ihya etme yolunda önemli adımlar attık. Çanakkale'nin, İstiklal Harbi'nin, Milli Mücadele'nin ruhunu tekrar dirilttik. Bu coğrafyada yaşananların ortak tarih eve kadere sahip olduğunun altını çizdik. Halkımız barış içinde bir arada yaşamak istiyor. Çözüm süreci kapsamında  sosyal barışı yeniden inşa için cesur karar aldık" diye konuştu.

Yılmaz, 2002 yılı sonuna göre bugünkü Türkiye'nin farklılıklara çok daha hoşgörülü yaklaştığını belirterek, Türkiye'nin daha kuşatıcı olduğunu aktardı. Kendilerinden önceki Türkiye'nin hatırlanmasını isteyen Yılmaz, Avrupa'nın hasta adamı denildiğinde akla Türkiye'nin geldiğini ve Türkiye’nin dış dünyaya kapalı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kendi iktidarları döneminde ürettiğini ve üretilenleri dünyanın her bölgesine ve ülkesine ihraç ettiğini kaydeden Yılmaz, iktidarları döneminde yapılan çalışmaları anlattı.

Yılmaz, "Eskiden Türkiye yarınının, bir gün sonrasının, bir ay ve bir yıl sonrasının ne olacağını bilemezken şimdi 2023, 2053, 2071 hedeflerini koymuşuz. Oradaki söylenilen şeylere millet inanıyor. İşte bu inanma milletin yeniden özgüvenini kazandığını gösterir. Çok şey yapıldı ama yapılanların en önemlisi bu milletin öz güvenini yeniden kazanmış olmasıdır" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı