Milli Savunma Bakanı Işık Mardin'de

Milli Savunma Bakanı Işık Mardin'de

Bakan Işık:- "Biz 'gönül köprüsü kuralım' diyoruz, gönüllerin arasına çukur kazmaya ve barikat kurmaya çalışıyorlar. Bin yıllık kardeşliğimiz, kim ne yaparsa yapsın Allah’ın izniyle kıyamete kadar devam edecek, kardeşliğimize hiç kimse halel getiremeyecek

MARDİN (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Biz 'gönül köprüsü kuralım' diyoruz, gönüllerin arasına çukur kazmaya ve barikat kurmaya çalışıyorlar. Bin yıllık kardeşliğimiz, kim ne yaparsa yapsın Allah’ın izniyle kıyamete kadar devam edecek, kardeşliğimize hiç kimse halel getiremeyecek." dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Mardin Valisi Mustafa Yaman, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer ile İMKB Sosyal Bilimler Lisesi'nde bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Işık, buradaki konuşmasında, "ülkenin geleceği" olarak nitelediği çocuklara yapılan her bir yatırımın, geleceğe yapıldığını belirtti.

Bir ülkenin geleceğini garanti altına almak için yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğunu vurgulayan Işık, AK Parti hükümetleri döneminde 14 yıldır Türkiye’nin bütçesinden en fazla payın Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığını anımsattı.

Işık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eğitime, sağlığa, ulaşıma, altyapıya, sosyal projelere çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Biz bu yatırımları yaptıkça bazıları fena halde rahatsız oluyor. Biz okul yapıyoruz, gidip okulları yakıyorlar. Biz hastane yapıyoruz, hastaneye roket atıyorlar. Biz yol yapıyoruz, o yolu tahrip etmek için el yapımı patlayıcılar döşüyorlar. Sıkıntıyı da Mardinliler, Diyarbakırlılar, Siirtliler, Batmanlılar, Hakkarililer ve Şırnaklılar çekiyor. Önceden devlet yatırım yapmazdı, şimdi devlet yatırım yapıyor ama birileri devletin yaptığı yatırımları sabote ediyor. Biz 'gönül köprüsü kuralım' diyoruz, gönüllerin arasına çukur kazmaya ve barikat kurmaya çalışıyorlar ama hepimiz biliyoruz ki bu millet bin yıldır gönülleri birbirine bağlı olarak yaşıyor. Bin yıllık kardeşliğimiz, kim ne yaparsa yapsın Allah’ın izniyle kıyamete kadar devam edecek, kardeşliğimize hiç kimse halel getiremeyecek."

-"Terör belasını ülkenin gündeminden çıkaracağız"

Bölgeye yatırım yapmaya devam edeceklerini bildiren Işık, terörü ülke gündeminden çıkaracaklarını dile getirdi.

Bakan Işık, Mardin'in önemli bir turizm merkezi olduğuna dikkati çekerek, "Bu terör belası olmasaydı Mardin Türkiye'nin en çok turist çeken şehirlerinden biri olacaktı. Belki Mardin'de işsiz gencimiz olmayacaktı. İnşallah sizlerin de desteği ile bu terör belasını Mardin'in de bölgenin de ülkenin de gündeminden çıkaracağız." diye konuştu.

Nobel ödülü alan ilk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile tüm Türkiye'nin gurur duyduğunu belirten Işık, Mardin'in geleceğinin aydınlık olduğunu vurguladı.

Işık, şunları kaydetti:

"Çünkü biz bir milletiz, sevincimiz de hüznümüz de acımız da bir. Onun için Mardin'den çıkan bir insan, dünya çapında Nobel Ödülü alınca Türkiye'nin her bir tarafı büyük bir gurur duydu. İnanıyorum ki bugün Mardin’de eğitim gören yavrularımızın içinden yeni Aziz Sancarlar, Recep Tayip Erdoğanlar ve Binali Yıldırımlar çıkacak. İnşallah memleketine, milletine hizmet eden çok güzel gençler çıkacak. Onun için bizim en öncelikli yatırımlarımız eğitim."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay da bölge ve ülke olarak zorlu bir süreçten geçildiğini, bu zorlu süreçlerin el birliğiyle aşılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından “Batıdan doğuya gönül köprüsü” projesi kapsamında Kocaeli’den getirilen 250 bisiklet, TEOG sınavında dereceye giren öğrencilere dağıtıldı.

Bakan Işık, daha sonra Vali Mustafa Yaman ile Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığını ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Işık, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan ile görüştü.

Tugay Komutanı Kırhan, ziyaret anısına Bakan Işık'a plaket takdim etti.

Milli Savunma Bakanı Işık Mardin'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :