Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD’li mevkidaşı ile kritik görüşme! Tek hedef teröristler

Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD’li mevkidaşı ile kritik görüşme! Tek hedef teröristler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Birleşmiş Milletler şartının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonları ele alındı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin telefonda görüştü. Akar, görüşmede Birleşmiş Milletler şartının 51. maddesine vurgu yaparken, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğunu belirtti.

İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede, Bakan Akar tarafından; Türkiye ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğu, milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler şartının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığı, terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağı, bu kapsamda DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olduğumuz, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığı vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.