Milli parkların ziyaretçisi artacak

Milli parkların ziyaretçisi artacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Milli parklar ve tabiat parkları, 2015 yılında 12,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Yapacağımız yatırımlarla 2019'da bu sayıyı 15 milyon kişiye yükseltmeyi hedefliyoruz"

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milli parklar ve tabiat parklarının, 2015 yılında 12,5 milyon ziyaretçiyi ağırladığını, yapılacak yatırımlarla bu sayıyı 2019'da 15 milyon kişiye yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli parklar ve tabiat parklarının vatandaşların ailece ziyaret edebilecekleri yerler arasında ilk sırada bulunduğunu söyledi.

Vatandaşların zamanlarını daha keyifli geçirebilmeleri ve günlük hayatın stresli ortamından uzaklaşabilmeleri için bakanlıkça yapılan yatırımlar sonucunda bu alanlardaki ziyaretçi sayısında son 13 yılda 2 kattan daha fazla artış olduğunu anlatan Eroğlu, "2002 yılında 5,5 milyon olan ziyaretçi sayısı, gerçekleştirilen yatırımlarla 2015 yılında 12,5 milyona çıktı" dedi.

- Tabiat eğitim merkezleri kurulacak

Bakan Eroğlu, tabiat hayatını koruyan ve her zaman gelişmesi için destekleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığının milli parklar ile tabiat parklarını ziyaretçilerin ilgi odağı haline getirmek için çalışmalarına devam ettiğine dikkati çekti.

Bu kapsamda, korunan alanlarda ziyaretçi tanıtım ve tabiat eğitim merkezleri kurulacağını vurgulayan Eroğlu, tesislerin en kısa zamanda tamamlanarak ziyaretçilerin kullanımına sunulmasının planlandığını ifade etti.

- Tabiat Turizmi Master Planları tamamlandı

İnsanların tabiatla iç içe, çevreye saygılı tesislerde ve temiz bir çevrede tatil yapmak istediğini de vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de turizm denilince güneş ve deniz akla geliyor. Özellikle sahillerde milyarlarca dolarlık yatırımlar yapılıyor. Oysa dünyanın birçok ülkesinde turistik değer taşımayan bölgeler, organik dokusu ve tabii güzellikleri çok iyi korunarak, bazı görsel ilaveler ve peyzaj çalışmalarıyla turistler için cazip hale getirilmiştir. Tabiat turizmini geliştirmek için tabiat turizmi master planlarını hayata geçirdik."

Tabiat turizminin, deniz turizmine göre daha fazla döviz getirdiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bizde her şey dahil sistemi var. Bu sistem yeterince para kazandırmıyor. Bizim hedefimiz, tabiat turizmi ile ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin dört bir yanında şehir ormanları, tabiat parkları ve mesirelik alanlar kurduklarını ifade eden Veysel Eroğlu, "Tabiat turizmini geliştirmek ve vatandaşlarımızın tabiat parklarında yeşile olan ihtiyacını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Milli parklar ve tabiat parkları, 2015 yılında 12,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Yapacağımız yatırımlarla 2019'da bu sayıyı 15 milyon kişiye yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :