Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili 16 kişinin yargılanmasına devam edildi

ERZURUM (AA) - Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, gençlik hizmetleri ve spor il müdürü ve sağlık müdürünün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen birleştirilmiş davanın duruşmasına, Aslı Nemutlu'nun babası Ahmet Metin Nemutlu, annesi Ayşe Elarman Nemutlu, Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Konaklı Kayak Merkezi Tesis Amiri Metin Aydoğdu, eski tesis amiri Yakup Çiltaş ile Özgür Çelebi ve Gürsel Bedir katıldı.

Haklarında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve diğer 6 kişi ile dönemin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Ayşe Elarman Nemutlu ve Ahmet Metin Nemutlu, dava sürecinin kendilerini yıprattığını ve bir an önce tamamlanmasını istediklerini söyledi.

Mahkeme, bilirkişiler ile keşif tarihinin belirlenmesinin ardından ertelendi.

Baba Nemutlu, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, iki davanın birleşmesinin ardından bilirkişi seçme aşamasının bugün tamamlandığını ve hakimin 3 bilirkişiyi belirlediğini söyledi.

Olay yerinde 2,5 ay sonra keşif olacağını belirten Nemutlu, "Çünkü Erzurum'da bir süre önce kayakla atlama kuleleri pisti çöktü. Olaylara artık daha hassas yaklaşmak ve buna bağlı olarak keşfin daha derin yapılması gerekiyor. Hakim beyi biraz daha kararlı gördüm. Sanki yıl sonunda artık kararı verecekmiş gibi bir izlenim oluştu bende. İnşallah Aslı'nın vefatının üçüncü yılına girerken bu davayı da sonuçlandırırız."

Anne Nemutlu da mahkemede önemli olanın, bilirkişi kadrosuna teknik üniversiteden inşaat mühendisleri ve mimarın alınması olduğunu ifade etti.

- Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012'de Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmiş, olayın ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Olayla ilgili hazırlanan ikinci iddianamede ise 9 kamu görevlisi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan ikişer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı