Milli haltercilerin gözü Avrupa Şampiyonası'nda

Milli haltercilerin gözü Avrupa Şampiyonası'nda

- Hırvatistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak Kadın Halter Milli Takımı, hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor- Teknik direktör Doğan:"Sekiz sporcu ile katılacağımız şampiyonada en az 3-4 madalya bekliyoruz"


ANKARA (AA) - Avrupa Şampiyonası'na katılacak Kadın Halter Milli Takımı, hazırlıklarını Ankara Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdürüyor.

Hırvatistan'ın Split kentinde 1-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonaya teknik direktör Mustafa Doğan yönetiminde hazırlanan 8 milli sporcu, çalışmalarını 30 Mart Perşembe günü tamamlayacak.

Şampiyonaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Doğan, asıl amaçlarının takım halinde dereceye girmek olduğunu söyledi.

Mevcut takımın 2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlandığını belirten Doğan, "Bu kadronun içine yıldız sporcular da katılacak. Hakkını vermek istiyoruz." dedi.

Takımın geçen seneden daha iyi olduğunu vurgulayan Doğan, "Sekiz sporcu ile katılacağımız şampiyonada en az 3-4 madalya bekliyoruz. Geçen seneden daha iyi olacağız. Madalyalar altın veya gümüş olabilir. Asıl amacımız ise takım halinde ilk 3 içinde yer almak. Elimizdeki veriler bu hedefleri bize gösteriyor." diye konuştu.

Avrupa Halter Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takımda yer alan sporcular ve sıkletleri şöyle:

48 kilo: Şaziye Erdoğan ve Gamze Karakol

53 kilo: Bediha Tunadağı

58 kilo: Sümeyye Kentli ve Ayşegül Çakın

75 kilo: Rabia Kaya

90 kilo: Ayşe Seven

+90 kilo: Melike Günal

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :