Milli güreşçiye mehteranlı karşılama

Milli güreşçiye mehteranlı karşılama

Polonya'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Murat Ertürk, memleketi Erzurum'da mehteran takımı eşliğinde karşılandı-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, başarılı güreşçiyi 10 cumhuriyet altınıyla ödül

ERZURUM (AA) - Polonya'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Murat Ertürk, memleketi Erzurum'da mehteran takımı eşliğinde karşılandı. 

Yakınları ve belediye yetkilileri tarafından Erzurum Havalimanı önünde karşılanan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı sporcusu Murat Ertürk, araç konvoyu eşliğinde kent merkezine geldi.

Büyükşehir belediyesi önünde çiçekler ve mehteran takımı eşliğinde karşılanan Ertürk'e, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 10 cumhuriyet altını taktı.

Sekmen, burada yaptığı konuşmada, Ertürk'ün Polonya'da 24-29 Mart'ta düzenlenen şampiyonada serbest stilde Avrupa üçüncüsü olduğunu, başarılı sporculara destek vereceklerini belirtti.

Sporun her branşında Erzurumspor formasıyla başarılar kazanılması gerektiğini ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Erzurum'un makus tarihini yenmesinde böyle başarılar önemli. Erzurum güreş kulübümüzden bir kardeşimiz Avrupa üçüncüsü oldu. İnşallah her alanda spor takımlarımız belediyemiz ve şehrimiz önemli bir konumda olacak. Başarılı olan sporcularımızı hediyesiz ve desteksiz bırakmayacağımızı belirtmek istiyorum. Bu sporcu kardeşimiz heyecanımıza heyecan kattı. Bir dünya birincisi olsun o zaman görün kendisini nasıl ödüllendireceğiz. Sporun her branşında Erzurumspor formasıyla başarı yakalamamız lazım buna ihtiyacımız var. Kardeşimizi tebrik ediyorum" dedi.

Sekmen, törenin ardından Ertürk'ü makamında kabul ederek, bir süre sohbet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :