Milli güreşçilerden madalya rekoru

Milli güreşçilerden madalya rekoru

- İstanbul'da yapılan 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın, 6 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 17 madalya kazanan milli güreşçiler, tarihi bir başarı elde etti- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın:- "İnşallah, 2019 Dünya Şampiyonası da ülkemize


ANKARA (AA) - İstanbul'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 17 madalya kazanan Türkiye, madalya rekoru kırdı.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde bir hafta süren şampiyonada 32 ülkeden yaklaşık 400 sporcu mücadele etti.

Şampiyonayı 3 altın, 6 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 17 madalyayla tamamlayan ay-yıldızlı güreşçiler, tarihi bir başarı elde etti. Serbest ve Grekoromen Milli Takımları Avrupa ikincisi oldu. Türkiye, kadınlarda ise üçüncü sırayı aldı.

Türkiye, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde büyükler kategorisinde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda 13 madalya kazanmıştı. Milli güreşçiler böylece Avrupa Şampiyonası'nda büyüklerin ardından gençlerde de madalya rekoru kırdı.

Öte yandan, İstanbul'da yapılan şampiyonaya Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tam not verdi. Gerek salonun düzenlenmesi gerekse misafirlerin ağırlanması konusunda çok başarılı bir organizasyonun düzenlendiğini belirten yetkililer, bu şampiyonanın 2019 Dünya Şampiyonası ev sahipliği adaylığı için iyi bir referans olduğunu ifade etti.


- Başkan Aydın: "Mükemmel bir şampiyona oldu"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Organizasyona katılan sporcu ve yetkililer, Türkiye'den son derece memnun bir şekilde ayrıldılar. Mükemmel bir şampiyona oldu. Hem UWW yetkilileri hem de katılımcılar bizlere teşekkür etti. Gelecek yıl yapılacak ve olimpiyatlar öncesi büyük önem taşıyan Dünya Şampiyonası adaylığımız için de güzel bir referans oldu. İnşallah, 2019 Dünya Şampiyonası da ülkemize verilir. Bu organizasyonun kusursuz olması elimizi güçlendirdi. Bizi en güçlü aday yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonada milli sporcuların gösterdiği performanslara da değinen Aydın, şöyle devam etti:

"17 madalya alarak rekor kırdık. Aslında bazı şanssızlıklar yaşamasak madalya sayımız 20'nin üzerinde de olabilirdi. Her zaman söylüyorum, başarıların kalıcı olması için alternatifli bir kadro oluşturmak zorundayız. 23 yaş altında güreşen sporcularımız ilerleyen dönemlerde olimpiyatlarda madalya umudumuz. Buradaki performansları ve edindikleri tecrübe çok önemli. Mesela daha 17 yaşındaki Zeynep Yetgil altın madalya kazandı. Yine Kerem Kamal altın madalya kazanarak ilerisi için umut verdi. 17 madalya doğru yolda olduğumuzu bir kez daha göstermiş oldu."

Göreve geldikleri günden bu yana altyapı konusunda titiz bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Aydın, "Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve güreş liselerinin sayısını artırmak için çalışıyoruz. Sivas'tan sonra İstanbul'da da güreş lisesi açılacak. Buralardan yetişen yeni sporcularımızla Türk güreşini dünyanın zirvesine taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Aydın, ayrıca madalya kazanan milli sporcuların yanı sıra teknik heyet ve şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :