Milli güreşçilere coşkulu karşılasma

Milli güreşçilere coşkulu karşılasma

Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve bronz madalyanın sahibi olan Atakan Yüksel, Ankara'da coşkuyla karşılandı- Milli güreşçi Rıza Kayaalp:"Allah'a şükür, şampiyon olup böyle mutlu bir şekilde ülkemize dönmek bizi gururlandırıyor"

 

 Fransa'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ile 66 kiloda bronz madalyanın sahibi olan Atakan Yüksel, Ankara'da coşkuyla karşılandı.

Milli güreşçileri Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Güreş Federasyonu ve ASKİ Spor Kulübü yetkilileri ile çok sayıda sporsever karşıladı.

Dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, hedefinin katıldığı organizasyonlarda Türkiye'nin bayrağını en üste çektirmek ve İstiklal Marşı'nı okutmak olduğunu belirterek, "Bunun için çalışıyoruz. Allah'a şükür, şampiyon olup böyle mutlu bir şekilde ülkemize dönmek bizi gururlandırıyor." dedi.

Müsabakalara çıkmadan önce halkın kendisinden olan beklentisini düşündüğünü anlatan Rıza, "12 yıldır milli takımlardayım. Her zaman Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılar kazandım. Yeni başarılar bekleniyor. Halkımızı düşünerek şampiyonalara katılıyoruz. Herkesi sevindirdiğim için mutluyum. Biz sevinince onlar da seviniyor." ifadelerini kullandı.

Kendisini destekleyenlere teşekkür eden dünya şampiyonu güreşçi, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanımız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek terimiz kurumadan arayıp, tebrik ettiler. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar yoluma devam etmek istiyorum. 2020'ye kadar 2 dünya ve 3 Avrupa şampiyonası var. Şampiyonluklar kazanıp ilerlemek istiyorum. İnşallah ben böyle gittiğim sürece 2020'de altın madalyanın geleceğine inanıyorum. İnşallah altın madalya alıp noktayı da koyarım."

 

- Ailesi sürpriz yaptı

 

Rıza Kayaalp'in anne ve babası, havalimanına gelerek milli güreşçiye sürpriz yaptı.

AA muhabirine konuşan baba Kelami Kayaalp, oğlunun üçüncü kez dünya şampiyonu olduğunu hatırlatarak, "Neşeliyiz, sevinçliyiz, gururluyuz. Rıza sağ olsun giderken 'Madalya alacağım.' dedi. Cumhurbaşkanı'na da söz vermişti. Sözünü tuttu. Cumhurbaşkanımız da telefonla arayarak kutladı. Rıza, Türkiye'nin evladı. Babası olmaktan dolayı gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Anne Sevgi Kayaalp ise Ankara'ya gelerek çocuğuna sürpriz yaptıklarını belirterek, "Oğluma 'Güle güle git, orada bayrakla dolanmanı ve İstiklal Marşı'nı okutmanı istiyorum.' dedim. Çok mutluyum ve çok heyecanlıyım. Evde duramadım. Oğlum Rıza ile gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Havalimanında kendilerini karşılamaya gelen sporseverlerle hatıra fotoğrafı çektiren Rıza Kayaalp, daha sonra ASKİ Spor yetkilileri ile kulübe hareket etti.

Milli güreşçiler başkentte

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :