Milli Görüş nasıl böyle oldu? CHP ile yattılar, şaşı kalktılar! İşte büyük ayıp...

Milli Görüş nasıl böyle oldu? CHP ile yattılar, şaşı kalktılar! İşte büyük ayıp...

Merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın açtığı davanın ardından Saadet Partisi genel merkez binasına yönelik haciz işlemi başlatıldı.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz, 2017 yılında Saadet Partisi tarafından genel merkez binasının kiralarının ödenmediği gerekçesiyle partiye dava açmıştı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15'inci Hukuk Dairesi'nce verilen tahliye kararının Yargıtay tarafından onanmasıyla genel merkez binasının tahliyesi kesinleşmişti.

İcra memurları, Saadet Partisi yönetimine tahliye için 19 Aralık'a kadar süre tanımıştı. Partililerin binayı boşaltamaması üzerine Fatih Erbakan'ın avukatları icra işlemleri başlattı. Ekiplerin gelerek icra işlemlerini başlatması beklenirken, partililer ve polis ekipleri arasında tartışma yaşandı.

'OLUMLU BİR CEVAP ÇIKMADI'

Beyazıt, Pazar gününe kadar süre istediklerine işaret ederek, "Biz pazar gününe kadar kendilerine taşınacağımızı söyledik. Ama bugün böyle bir işleme kalkışıldı maalesef. Buraya gelindiğinde, icra memurlarına ve karşı tarafın vekiline, 'pazar gününe kadar zaten planımız var, biz buraya taşınacağız, pazar gününe kadar müsaade edin, taşıma işlemimize gerçekleştirelim' dediğimiz halde, maalesef avukat beyin, gerek Fatih Erbakan ve gerek Mehmet Altınöz ile görüşmeleri sonucunda olumlu bir cevap çıkmadı. 'Hayır biz tahliyeyi bugün itibariyle istiyoruz' denildi" diye konuştu.

ERBAKAN'IN TABLOSU DA BİNADAN TAHLİYE EDİLEN EŞYALAR ARASINDAYDI

Diğer yandan, tahliye sırasında eşyalar binadan çıkarılırken, partinin kurucusu eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın fotoğrafını, binadan parti görevlisi çıkararak kamyona koydu.

Bu hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkması nedeniyle Fatih Erbakan da sosyal medya hesabından Saadet Partili yöneticileri hedef alan bir mesaj paylaştı.

FATİH ERBAKAN BELGE YAYINLADI! UTANACAKLAR MI?

Erbakan, Saadet Partililerin binayı boşaltmama yönündeki direnişlerine, SP Genel Sekreteri'nin kendilerine verdiği tahliye sözünü göstererek önemli bir hatırlatmada bulundu.

"Verdiği sözü tutmak, müslümanlığın şiarıdır.." notuyla Saadet Partisi yönetiminin kendilerine ilettiği taahhütnameyi paylaşan Erbakan, kamuoyuna yazılı bir açıklama da yaptı.

TAAHHÜTNAMEDİR

Partimizin genel merkezi olarak kullandığımız ve fakat Ankara 11. İcra Hukuk Mahkemesinin 22.06.207 tarih ve 2017/290 esas sayılı dosyasından verilmiş tahliye kararının kesinleşmesi nedeniyle, Ankara 5. İcra Müdürlüğünün 2017/4760 sayılı dosyasıyla tahliye işlemleri devam eden, mülkiyeti Etaş Emlak Turizm ve Ticaret A.Ş'ne ait, Belgat, Ziyavey Caddesi, 1421 Sokak, No: 15'de bulunan taşınmazı (binayı) yerel genel seçimlerin bitimini takiben 01.04.2019 günü tamamen boşaltarak kiralayan Etaş Emlak Turizm ve Ticaret A.Ş yetkililerine hasarsız, temiz, kullanıma hazır teslim edeceğimizi, böylece Ankara 5. İcra müdürlüğünün 2017/4760 sayılı takip dosyasında infaz için bekleyen Tahliye kararının gereklerini hiçbir zorlamaya ihtiyaç bırakmadan yerine getireceğimizi beyan, kabul ve taahhüt ederiz. 16.01.2019

Saadet Partisi adına
Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya

Şahit Av. Mehmet Ener
Şahit Fethullah Erbaş

İşte Erbakan'ın paylaştığı yazılı açıklama;