Milli Eğitim Bakanlığı'nda FETÖ'de son rakamlar

Milli Eğitim Bakanlığı'nda FETÖ'de son rakamlar

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son rakamları açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ soruşturması kapsamında 20 Ekim 2016 tarihi itibarıyle, Bakanlık'tan 28 bin 163 kişinin ihraç edildiğini, 20 bin 88 personelin açığa alındığını ve FETÖ ile alakası olmadığı tespit edilen 5 bin 78 personelin ise işine iade edildiğini açıkladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 2. Eğitim kongresinde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, 20 Ekim tarihi itibariyle Bakanlık bünyesinde FETÖ operasyon rakamlarını açıkladı.

2010 yılında KPSS sınavında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılıklarından Milli Eğitim Bakanlığına ismi bildirenlerin bakanlıkla ilişiklerinin kesildiğini hatırlatan Bakan İsmet Yılmaz, bundan sonra da yargı ya da Cumhuriyet Savcıları tarafından kendilerine ulaştırılan bilgiler doğrultusunda gereğini yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.

FETÖ operasyon ve soruşturmaları çerçevesinde Bakanlık bünyesinde 28 bin 163 personelin ihraç edildiğini, 20 bin 88 personelin açığa alındığı bilgisini paylaşan Bakan Yılmaz, açığa alınanlar arasında söz konusu yapıyla hiçbir alakası olmadığı ortaya çıkan 5 bin 78 kişinin de görevlerine iade edildiğini açıkladı.

Savcılıklardan her gün yeni bilgiler geldiğini ve rakamların değişebileceğinin altını çizen Bakan İsmet Yılmaz, savcılığın ifadeleri ve yeni bulunan delillerle kendilerine gelen yeni isimler olduğunda bu sayının artabileceğine işaret etti. Bakan Yılmaz, kişilerin bu yapıyla alakası olmadığı tespit edildiğinde de iade edebildiklerini kaydetti.

Halen 193 Bakanlık personelinin gözaltında olduğunu, 2 bin 829 kişinin tutuklandığını ve kontrol şartıyla serbest kalan personel sayısının 2 bin 648 olduğunu açıklayan Bakan Yılmaz, ihraç edilip firarda olan personel sayısının ise 325 kişi olduğunu hatırlattı. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, uzaklaştırma talebi devam eden 10 bin 877 öğretmenin bölücü terör örgütüyle alakası olup olmadığının araştırıldığını bunlardan da 424'ünün iade edildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :