Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem

Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, 300 bin öğretmenin atama beklediğini belirterek, "Ataması yapılmayan öğretmenlerin meselesi memleket meselesi oldu" dedi

Ataması yapılmayan branş öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanarak "Çılgın proje bu muydu? Lise öğretmenleri nihayet çıldırdı. 4+4+4 dedik 4+4+0 oldu, çıldırmamak mümkün mü? Lise branşlarına üvey evlat muamelesi yapılmasın" yazılı bir pankart açtı. Gruba destek veren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Koncuk, ataması yapılamayan öğretmenlerin onlarca eylem yaptığını hatırlatarak bu eylemlere rağmen 300 bin öğretmenin atama beklediğine dikkat çekti. Gençlerin geleceğe umut ile bakamadığını vurgulayan Koncuk, "Hükümet bunları unuttu, sokağa terk etti" dedi.

 Son 10 yılda atama bekleyen öğretmenlerin sayısının 72 binden 350 bine yükseldiğini hatta Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarıyla bu sayının 500 bini bulduğunu kaydeden Koncuk, 4+4+4 sitemine geçilmesi ile birlikte de 100 bin öğretmen ihtiyacının duyulduğunu kaydetti.Lise branşlarına öğretmen atanmadığını vurgulayan Koncuk, Başbakan Erdoğan'ın Hazine'de tarihteki en yüksek oranda para olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Bu para birazda bu gençlere yarasın. Bu parayı ataması yapılmayan öğretmenlere harcayın" diye konuştu.

 "Ataması yapılmayan öğretmenlerin meselesi memleket meselesi oldu" diyen Koncuk, üniversite mezunu gençlerin sokağa terk edildiğini ifade ederek yapılan eylemin bir uyarı eylemi olduğunu söyledi. 29 Aralık'ta Abdi İpekçi Parkı'nda 5 bin ataması yapılmayan öğretmenle birlikte bir miting düzenleneceğini hatırlatan Koncuk, "Bu mesele nereye giderse oraya götüreceğiz. Bu gençlerin ataması yapılmasını sağlayacağız" dedi.Yapılan konuşmanın ardından ataması yapılmayan öğretmen adayları basın mensuplarına karanfil dağıttı. Eylem olaysız sona erdi.