Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Kilis'te

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Kilis'te

Yılmaz:- "(Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi) Hiç kimsenin şüphesi olmasın Türkiye bir üst lige çıkacaktır, lig atlayacaktır, istikrarlı hükümetler liginde yer alacaktır"

KİLİS (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın Türkiye bir üst lige çıkacaktır, lig atlayacaktır, istikrarlı hükümetler liginde yer alacaktır." dedi.

Yılmaz, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Kilis'te AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti, partililerle görüştü.

Ziyarette konuşan Yılmaz, Türkiye'nin önünde tarihi bir oylamanın bulunduğunu, bunun için şimdiye kadar yapılanlardan daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.

16 Nisan'da demokrasiye cemre düşeceğini ifade eden Yılmaz, cemrenin "evet" ile sonuçlanması halinde Türkiye'nin daha parlak ve aydınlık günlere gideceğini, bunu hep birlikte göreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin demokratik, uzlaşmacı, istikrarlı, hukuk devletine uygun olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hiç kimsenin şüphesi olmasın Türkiye bir üst lige çıkacaktır, lig atlayacaktır, istikrarlı hükümetler liginde yer alacaktır. Dünyadaki kalkınmış ülkelere bakın hepsinde mutlaka istikrarlı hükümetlerin olduğunu görürsünüz. Diyoruz ki bu gelen sistem daha demokratiktir. Niye diye soracak olursanız; biz 2002'de seçime gittik yüzde 34 oy aldık, ülkeyi yönettik. 2007'de seçime gittik yüzde 46 oy aldık ülkeyi yönettik, şimdiki oyumuz yüzde 49 ülkeyi yine yönetiyoruz."

Yılmaz, yeni sistemde halkın en fazla oyunu almış birinin seçileceğini anımsatarak, "16 Nisan'da halk oylaması geçtikten sonra herhangi bir partinin veya birinin yüzde 34 ile Türkiye'yi yönetebilmesi mümkün olmayacak. Yönetebilmesi için en az yüzde 50 artı bir oy gerekir. Bu ülkeyi yüzde 30 veya 40 ile yönetmek mi daha demokratik, yoksa yüzde 50'nin üzerinde bir milli iradeye dayanarak, milletten destek alarak yönetmek mi daha demokratik? Tabii ki ikinci seçenek. Sadece bu kriter dahi bu halk oylamasına evet demek için yeterlidir." diye konuştu.

AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, ziyaret anısına Bakan Yılmaz'a yöreye özgü yorgan hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :