Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de

Bakan Avcı, Türk Dünyası Dede Korkut Parkı ve Hamamyolu Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Dede Korkut Parkı ve Hamamyolu Caddesi'nde vatandaşlarla buluştu.

Bakan Avcı ve beraberindekiler ilk olarak Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı tarafından yapılan Türk Dünyası Dede Korkut Parkı'na geldi. Avcı, burada spor yapan emekli bir öğretmene, ''Park, güzel oldu mu?'' diye sordu. Emekli öğretmenin ''Çok güzel oldu, sağ olsun Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'' yanıtını vermesi üzerine Bakan Avcı, "Burayı Büyükerşen yapmadı, Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı tarafından yapıldı. Herkesin hakkını yerinde teslim etmek lazım, adalet bunu gerektirir. Burası tamamen Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı tarafından yapıldı. Öğretmen olarak adaleti gözetin" ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, bir süre daha parkta gezdikten sonra Arifiye Mahallesi'nde yapımı devam eden Süleyman Çakır Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ne geçen Bakan Avcı, burada cadde esnafını selamladı. Bakan Avcı, caddede yürürken yanına gelen bir vatandaşın, "Ben yurt dışında yaşıyorum, Amerika'dan bakınca Türkiye gelişmişlik bakımından adeta ayda gözüküyor ama bunu anlamıyorlar" demesi üzerine kendisine teşekkür etti.

Ziyaretler sırasında Bakan Avcı ile fotoğraf çektiren Nagehan Dursun ve Gözde Tekin, bu yıl eğitim fakültesinden mezun olacaklarını ve temmuz ayında Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) gireceklerini söyledi. 

Temmuzdan önce atama yapılmamasını isteyen Dursun, ''Temmuzdan önce atama yapılırsa bizim hakkımız yenecek. Herkesin hakkını almasını istiyoruz" dedi. Bunun üzerine Bakan Avcı, "Sınavlarınızda başarılar diliyorum. Allah zihin açıklığı versin" diye konuştu.

Son olarak Deliklitaş Mahalle Muhtarı Hüsnü Petek'i ziyaret eden Avcı, İstanbul'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı