Milli Eğitim Bakanı Avcı Bolu'da:

Milli Eğitim Bakanı Avcı Bolu'da:

"(Eğitim camiası olarak) Yaptığımız işlerin pek çoğunu gereği gibi anlatamadığımızı görüyoruz"

BOLU (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim camiası olarak yaptıkları işlerin pek çoğunu gereği gibi anlatamadıklarını söyledi.

Avcı, seçim çalışmaları kapsamında Bolu’yu ziyaret etti. İlk olarak Bolu Belediyesi’ne gelen Avcı, burada belediye personeli ile selamlaştıktan sonra İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek, sohbet etti.

 Türkiye Sakatlar Derneği Bolu Şubesi'nde engellilerin isteklerini de dinleyen Avcı, daha sonra Bolu Valiliğine geçerek Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Vali Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve daire amirlerinden il hakkında bilgi alan Avcı, daha sonra Karacasu beldesinde bulunan bir otelde düzenlenen Eğitim-Bir-Sen Bolu Şubesinin kaynaşma yemeğine katıldı.

 Avcı, burada yaptığı konuşmada, eğitimde son 12-13 yılda yaptıklarını ayrı ayrı anlatmaya gerek olmadığını belirterek, "Ne yaptıysak zaten beraber yaptık. Dolayısıyla yapılanları, yapılmakta olanları ve yapılacakları en iyi sizler biliyorsunuz. Ben zaman zaman değişik vesilelerle son 12 yılın eğitim reformlarına ilişkin açıklamalar yapıyorum. Bu açıklamaları yaparken bazen şunu da görüyorum. Bizim eğitimciler olarak kendi aramızda çok iyi bildiğimiz ve genel kamuoyu tarafından da çok iyi bilindiğini zannettiğimiz öyle konular var ki bunlar gerçekten insanı şaşırtacak kadar genel kamuoyunda bazen cehaletle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı reformları bazı kesimlerin bilmediğine ya da yanlış bildiğine işaret eden Avcı, "Bunlarla ilgili olarak. 4+4+4 düzenlemesinden tutun, katsayı neydi, İmam Hatip okulları nedir, buralarda ne okutulur, teknik eğitim nedir, 28 Şubat’ta ne oldu, eğitim nasıl bir darbe yedi, mesleki teknik eğitimin durumu neydi, bugün nedir, üniversite nedir, üniversiteye girişler neydi, bugün nedir, müfredat nedir, dershane konusu nedir bütün bunları bazen aydan gelmiş birine anlatır gibi anlatmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Avcı, bunların sadece eğitim bakanının ya da milli eğitim bürokrasisinin anlatması ile anlaşılacak konular olmadığına dikkat çekerek, "Toplumun en ücra köşelerine kadar nüfuz etmiş olan eğitim çalışanlarımız ve tabii onun ana unsuru olan öğretmenlerimizin de bu konularda kamuoyunu bilgilendirmelerine büyük ihtiyaç var. Pek çok şeyi sizler benim gibi biliniyor sanabilirsiniz ama bilinmiyor. Yaptığımız işlerin pek çoğunu gereği gibi anlatamadığımızı görüyoruz" şeklinde konuştu.

Avcı, eğitimin toplumun her kesimini ilgilendiren bir süreç olduğunu belirterek, "Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak en büyük kamu kuruluşuyuz. 900 bini aşkın öğretmenimizle, idareciler ve müdürlerle birlikte 1 milyona yaklaşan çalışanımızla ve toplamda, üniversiteyi de katarsak 31 milyonu bulan öğrenci kitlemizle biz toplumun her kesimine değiyoruz. Onun için her kesimin bu bilgilendirmeye ihtiyacı var. Bunun için de öncelikle sizlerin gayretlerine ihtiyacımız var. Dediğim gibi, arazide de velilerimize eğitim sisteminin nereden nereye geldiğini, bütün bu yapılanların ne anlama geldiğini sizlerin de tane tane anlatmanızda fayda var" dedi.

Partisinin Bolu İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına da katılan Avcı, daha sonra Ankara'ya gitmek üzere Bolu'dan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı