Milli Eğitim Bakanı Avcı:

Milli Eğitim Bakanı Avcı:

"İnşallah 1 Kasım'dan sonra istikrarlı, dirayetli, uyumlu, önünü gören yeni bir AK Parti'nin güveniyle, tüm birikmiş olan sorunları da hep bareber aşarız"- "Bizim dirayetli, uyumlu, kararlı, önünü görebilen, güvenilir, öngörülebilir bir hükümete ihtiyacım

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İnşallah 1 Kasım'dan sonra istikrarlı, dirayetli, uyumlu, önünü gören yeni bir AK Parti'nin güveniyle tüm birikmiş olan sorunları da hep beraber aşarız" dedi. 

Eskişehir'de partisinin milletvekili adaylarıyla birlikte Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Avcı, burada yaptığı konuşmada,1 Kasım'da yapılacak seçim öncesinde arkadaşlarıyla birlikte, kentte çok güzel bir çalışma ortamı oluşturduklarını söyledi. 

Avcı, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarının aslında bir yönden iyi olduğunu belirterek, "Daha önce neyin ne olduğunu 6 Haziran'da görmeyenler, 7 Haziran gecesi gördüler. Hepimiz gördük. Sadece başkaları için söylemiyorum. Biz de gördük. Biz de kendi hesabımıza buradan ne çıkarılması gerekiyorsa, bu mesaj neyse onu aldık" diye konuştu. 

Partinin istişare ve karar organlarında 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili gerekli tartışmaları yaptıklarını dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

"Bununla da yetinmedik ayrıca sanki seçim sonuçlarının arkasındaki sebepleri de bulmak için çok geniş kapsamlı kamuoyu araştırmaları, anketler yaptırdık. Kim, neye, niçin oy verdi? Niçin oy vermedi? Neyi eksik, neyi fazla yaptık? Bütün bunları enine, boyuna tartıştık, gözden geçirdik ve gerekli hisseleri de aldığımızı zannediyoruz. Çıkardığımız derslerin büyük bölümünü de seçim beyannamemize yansıttık. İnşallah 1 Kasım'dan sonra istikrarlı, dirayetli, uyumlu, önünü gören yeni bir AK Parti'nin güveniyle tüm birikmiş olan sorunları da hep beraber aşarız. 7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan o bulanık tabloda birileri birşeyler çıkarmaya çalıştılar. Çok şükür hükümetimiz herşeye rağmen, tüm engelleme çabalarına rağmen, bir istikrarsızlığa, kargaşaya, toplumsal sıkıntıya, buhrana yol açmamak için geceli-gündüzlü çalışarak gerçekten çok büyük gayretle memleketi bugünlere kadar suhuletle getirdi."

Avcı, Türkiye'de geçmişte yaşanan sıkıntıların, gençler dışında herkes tarafından çok iyi bilindiğini vurguladı. 

Gençlerin 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan döneme bakarak, "böyle oluyormuş" görüşünde bulunduklarını belirten Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hayır böyle olmaz. Bizim dirayetli, uyumlu, kararlı, önünü görebilen, güvenilir, öngörülebilir bir hükümete ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu seçimde asla A partisini, B partisini seçmeyeceğiz. Bu seçimlerde ya bir hükümet seçeceğiz, bir hükümet kuracağız ya da Allah muhafaza Türkiye ciddi bir sıkıntıya girecek. İnşallah milletimizin desteği ve duasıyla biz bu badireyi , bu safhayı da suhuletle geçiririz. Önümüzde 4 yıllık bir istikrar dönemi açılır inşallah. Eksiğimizi, gediğimizi bu arada toparlarız, yanlışlarımızı düzeltiriz ve yolumuza Türkiye olarak şanla, şerefle devam ederiz. Milletimizin bu seçimde de bize gerekli desteği vereceğine inanıyoruz."

 Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Atik, konuşmasının ardından Bakan Avcı'ya üzerinde isminin yazılı olduğu oltu taşından yapılmış tesbih hediye etti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı