Milli Eğitim Bakanı Avcı:

Milli Eğitim Bakanı Avcı:

"(MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli) Milletin gözünün içine baka baka '1 Kasım'dan sonra biz herkesle hükümet kurarız' diyor. Peki 7 Haziran öncesi ve sonrasıyla bugün arasında ne fark var. 1 Kasım'dan sonra ne değişecek ki AK Parti ile bir hükümet kurmaya

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıkladığı seçim beyannamesine ilişkin "Milletin gözünün içine baka baka '1 Kasım'dan sonra biz herkesle hükümet kurarız' diyor. Peki 7 Haziran öncesi ve sonrasıyla bugün arasında ne fark var. 1 Kasım'dan sonra ne değişecek ki AK Parti ile bir hükümet kurmaya hazır olduğunu beyan ediyor" dedi.

Avcı, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Odunpazarı İlçe Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, bugün partisinin seçim beyannamesinin açıklandığını anımsattı.

Diğer partilerin seçim vaatlerini daha önce açıkladığını ancak milletin ilgi göstermediğini belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Çünkü millet gerçekten vadettiklerini yapan AK Parti vaatlerini bekliyordu. AK Parti olarak bugüne kadar yapamayacağımız işlerin sözünü vermedik. Allah yardımcımız olsun. Allah verdiğimiz sözleri yerine getirme güç ve kudretini bize nasip etsin. Bu da 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla doğrudan alakalı. 1 Kasım'da Türkiye'nin dirayetli, istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var. 1 Kasım'da Türkiye'nin bir hükümete ihtiyacı var. 1 Kasım'da inşallah millet, 7 Haziran seçimlerinden sonra partilerin tavrına bakarak karar verecek."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önceki gün seçim beyannamesini açıkladığını anımsatan Bakan Avcı, "Milletin gözünün içine baka baka '1 Kasım'dan sonra biz herkesle hükümet kurarız' diyor. Peki 7 Haziran öncesi ve sonrasıyla bugün arasında ne fark var. 1 Kasım'dan sonra ne değişecek ki AK Parti ile bir hükümet kurmaya hazır olduğunu beyan ediyor" ifadelerini kullandı.

- "Millet, 7 Haziran'dan sonra kimin ne dediğini, ne yapıp ne yapmadığını gördü"

Bakan Avcı, partililere seslenerek, şöyle konuştu:

"Hepinizin geçmişte MHP'ye oy vermiş tanıdığı var. Sizlerden özellikle rica ediyorum. MHP bunların bildiği, rahmetli Türkeş'in MHP'si değil. Onun için Sayın Bahçeli'nin söyledikleriyle ilgili düşüncelerinizi komşunuzla eşinizle dostunuzla paylaşırken 'MHP diyor ki' diye değil, 'Sayın Bahçeli diyor ki' diye anlatın. Burada muhatabınız Sayın Bahçeli. MHP'ye oy veren kardeşlerimiz de özellikle 7 Haziran'dan sonra Sayın Bahçeli'nin söylemlerini gördüler. Millet, 7 Haziran'dan sonra kimin ne dediğini, ne yapıp ne yapmadığını gördü. 1 Kasım'da ona göre oy kullanacak."

AK Parti olarak 7 Haziran'da yapılan seçimin sonuçlarından gerekli dersi çıkardıklarını dile getiren Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dersimize çalıştık, gerekli değerlendirmelerimizi yaptık. Milletimiz, sandık önüne geldiğinde herkesin boyunun ölçüsünü sandıkta verecek, muhalefetin de verecek. Sadece geçmişte MHP'ye oy veren kardeşlerimize değil, Saadet Partisi'ne oy veren kardeşlerimize de bire bir ulaşacağız. Bir kere daha oylarını heba etmemeleri için, 2 Kasım sonrasında ortaya çıkabilecek Allah korusun bir kaosun, bir kargaşanın vebaline ortak olmamaları için bu kardeşlerimizi de makul bir söylemle, tatlı bir dille ikaz edeceğiz."

Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, AK Parti Eskişehir milletvekili adayları ile çok sayıda partili katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı