Milli Eğitim Bakanı Avcı:

Milli Eğitim Bakanı Avcı:

"(2010 KPSS mağdurları) Onu telafi edebilme durumumuz yok. 2010 yılındaki usulsüzlük yapanları çektiğimiz zaman, tekrar o sıralamayı yapabilecek veriler elde olmadığı için maalesef telefi imkanımız yok"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2010 KPSS mağdurlarının durumuna ilişkin "Onu telafi edebilme durumumuz yok. 2010 yılındaki usulsüzlük yapanları çektiğimiz zaman, tekrar o sıralamayı yapabilecek veriler elde olmadığı için maalesef telafi imkanımız yok" dedi.

Avcı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Kendisini coşkulu karşılayan tüm partililere teşekkür eden Avcı, 7 Haziran seçimlerine Afyonkarahisar'ın ne kadar hazır olduğunu bir kez daha görmüş olduğunu belirtti.

Avcı, 7 Haziran seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin 7 Haziran'da 10 yıl içerisinde istikrar kapısını bir kez daha açmış olacaklarını aktardı.

Seçimin sonlarına doğru partililerin yorulmuş olabileceğini dile getiren Avcı, "Gerçi kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Neşet Ertaş'a atıfta bulunarak 'Aşkıyla koşarak çalışan yorulmaz' diyor ama insanlık hali sona doğru yorulmuştuk alametleri belirlenir" dedi.

Avcı, şunları kaydetti:

"Hani siyasette deriz ya 'son 24 saat bile çok uzun bir süredir' diye. Son bir hafta bizim için çok önemli. Türkiye'de son ana kadar kanaatini belirtmeyen bir kararsız kitle oluşuyor. Bunlar genellikle son hafta nihai kararları veriyorlar. Bunun oranını ölçemiyoruz. Ancak bir tarafsız kitle her zaman olmuştur. Bu kararsız kitle son haftaya bakar. Son bir hafta kimin daha hızlı koşturduğuna, kimin ipe daha yakın olduğuna ve kimin ipi daha önce göğüslediğine bakar"

Bir gazetecinin 2010 KPSS'de usulsüzlük yapanların ve atanan öğretmenlerin durumları hakkındaki sorusuna Bakan Avcı, "2010 KPSS'inde usülsüzlüklerin yapıldığı mahkeme kararı ile belirlendikten sonra haksız kazanç, makam, unvan ve görev yapanlar ayıklanacaktır. Bunların içerisinde öğretmen, yönetici ya da farklı kamu kurumlarına yerleşenler varsa onlarda mahkeme kararları kesinleştikten sonra görevlerinden alınacaklar. Hatta haklarında farklı cezai müeyyidelerde uygulanır" dedi. 

Avcı, "Mağdurlarla ilgili bir durum olacak mı?" sorusuna ise "Onu telafi edebilme durumumuz yok. 2010 yılındaki usulsüzlük yapanları çektiğimiz zaman tekrar o sıralamayı yapabilecek veriler elde olmadığı için maalesef telafi imkanımız yok" dedi.

"ÖSYM üst yönetimi üzerinde bir tasarrufunuz olacak mı?" sorusuna da Avcı, şunları kaydetti:

"Hukuken sorumlu olduğu netleşmiş olan herkesle ilgili tasarrufta bulunulur. Ama siz sormuşken eğitim kamoyununun çok merak ettiği bir konuyu açıklayayım. Bunun cevabını sağdan soldan soruyorlar. Stajyer öğretmenlerimiz var. 'Ağustostaki eş durumu tayinlerinde müracaat edebilecek miyiz?' diye soruyorlardı. Ağustos ayı itibariyle artık adaylık sürecini bitirme aşamasına geldiği belli olanlar, Ağustos'ta bu imkandan yararlanabilecekler."

Kaynak:Haber Kaynağı