Milli Eğitim Bakanı Avcı:

Milli Eğitim Bakanı Avcı:

"Recep Tayyip Erdoğan henüz yasaklı bir genel başkanken, seçime girerken ne dedi bütün Türkiye'de, 'Değerli kardeşlerim 3 yıl bizden bir şey beklemeyin' dedi. Niye öyle dedi? 'Çünkü nasıl bir Türkiye devralacağımızı bilmiyorum' dedi. Çünkü bütçede, hazine

AFYONKARAHİSAR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Recep Tayyip Erdoğan henüz yasaklı bir genel başkanken, seçime girerken ne dedi bütün Türkiye'de, 'Değerli kardeşlerim 3 yıl bizden bir şey beklemeyin' dedi. Niye öyle dedi? 'Çünkü nasıl bir Türkiye devralacağımızı bilmiyorum' dedi. Çünkü bütçede, hazinede ne var, borcumuz, harcımız, hesabımız, kitabımız ne bunları bilmeden biz bir şey vadetmiyoruz" dedi.

Avcı, seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde Kent Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Avcı, bol keseden atanların, emekliye şöyle yapacağız, böyle yapacağız diyenlerin, asıl emeklilerden sorumlu oldukları dönemler olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK'nın başındayken o günkü gazete manşetlerinin mürekkebinin hala daha kurumadığını ve o manşetlerin durduğunu belirten Avcı, "O zaman verdiği demeçte; 'Emeklilik yaşını 80'e bile çıkarsak bu sistem batmıştır' diyor. 2002'de AK Parti işte onların bu halde bıraktıkları bir Türkiye'yi devraldı"  diye konuştu.

Avcı, bugüne kadar yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerini ama bir söz verdiklerinde de onun gereklerini yerine getirdiklerini dile getirdi.

Gençlerin hatırlayamadığı, 2002 yılında AK Partinin ilk genel seçimlere hazırlandığı dönemi anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Recep Tayyip Erdoğan henüz yasaklı bir genel başkanken, seçime girerken ne dedi bütün Türkiye'de, 'Değerli kardeşlerim 3 yıl bizden bir şey beklemeyin' dedi. Niye öyle dedi? 'Çünkü nasıl bir Türkiye devralacağımızı bilmiyorum' dedi. 'Çünkü bütçede, hazinede ne var, borcumuz, harcımız, hesabımız, kitabımız ne bunları bilmeden biz bir şey vadetmiyoruz. 3 yıl bizden bir şey beklemeyin' dedi. Böyle iktidara gelen AK Parti, çok şükür Allah'ın izniyle milletimizin destek ve gayretiyle 13 yılda işte bu yolları, okulları, hastaneleri yaptı. Yani yapacak adam 'ben şöyle yapacağım, böyle yapacağım' demez. AK Parti gibi önce 'hesabıma kitabıma bakacağım, ona göre karar vereceğim' diye girer."

Konuşmanın ardından, farklı partilerden AK Parti'ye geçen çeşitli ilçe belediye meclis üyelerine Bakan Avcı, rozet taktı.

Avcı'ya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayları da eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı