Milli cimnastikçinin "Yılın Genç Sporcusu" adaylığı sevinci

Milli cimnastikçinin "Yılın Genç Sporcusu" adaylığı sevinci

- Yaşamını Kanada'da sürdüren 14 yaşındaki cimnastikçi Emre Dodanlı, bir internet spor haberleri sitesinin düzenlediği oylamada "Türkiye'de Yılın Genç Sporcusu" adayı gösterildi- Milli cimnastikçi Dodanlı:- "Adaylık beni gururlandırdı ve motive etti"


TORONTO (AA) - Kanada'da yaşayan Türk Cimnastik Milli Takımı'nın genç sporcularından Emre Dodanlı (14), bir internet spor haberleri sitesi tarafından "Türkiye'de Yılın Genç Sporcusu" oylamasında aday gösterilmekten gurur duyduğunu söyledi.

Ailesiyle 11 yıl önce göç ettiği Kanada'da cimnastik sporuna 5 yaşında başlayan Dodanlı, Türkiye'de faaliyet gösteren bir internet spor haberleri sitesinin düzenlediği "Türkiye Spor Ödülleri" oylamasının "Türkiye'de Yılın Genç Sporcusu" kategorisinde aday gösterildi.

Dodanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Kanada'da hem de Türkiye'de cimnastik sezonunun yeni başladığını ifade etti.

Hedeflerine ulaşmak için yeni antrenörüyle daha sıkı çalıştığını belirten Dodanlı, "Adaylık beni gururlandırdı ve motive etti." dedi.

Türkiye adına katıldığı müsabakalarda madalya kazanmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Dodanlı, her zaman Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini sözlerine ekledi.


- "Emre bunu hak ediyor"


Emre Dodanlı'nın antrenörü Macar Ferenc Szabo ise onun adaylığı ve ödülü hak ettiğini dile getirdi.

Sporcusunun çok sıkı bir çalışma sürecinde olduğunu vurgulayan Szabo, "Son derece disiplinli ve başarılı bir sporcu. Türkiye'de böyle bir ödüle aday gösterilmesi de benim için sürpriz olmadı. Onun hem Kanada içi yarışmalarda hem de Türkiye adına gireceği organizasyonlarda çok başarılı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Toronto'da yaşayan Nalan ve Berhan Dodanlı çiftinin küçük oğlu olan Emre Dodanlı, kariyerinin ilk yıllarında olmasına rağmen bugüne kadar katıldığı yarışmalarda 35 altın, 27 gümüş, 18 de bronz madalya kazandı.

Milli cimnastikçi Emre Dodanlı, devam eden "Türkiye'de Yılın Genç Sporcusu" oylamasında milli futbolcu Emre Mor'un ardından ikinci sırada bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :