Milli cimnastikçinin hedefi dünya şampiyonluğu

Milli cimnastikçinin hedefi dünya şampiyonluğu

Sakatlığı dolayısıyla 4 yıl spora ara veren, 2015'te anne olan ancak cimnastikten kopmayan Göksu Üçtaş Şanlı'nın hedefinde dünya şampiyonası var- Milli cimnastikçi Şanlı:- "Hatasız bir şekilde en iyi puanı toplayabilmek için yarışacağım. Temiz yarıştıktan


BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 4 yıl spora ara vermek zorunda kalan, 2015'te anne olduktan sonra yeniden cimnastiğe dönen milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek istiyor.

Kanada'da 2-8 Ekim'de yapılacak olan Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek iki kadın sporcudan biri olan Göksu, Bolu Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda günde çift antrenman yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

Şampiyonaya kısa bir süre kaldığını ifade eden Göksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora 4 yıl ara verdikten sonra ilk defa bir dünya şampiyonasına katılacağı için heyecanlı olduğunu söyledi.

Göksu, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, bu yarışmada ilk defa 4 alette yarışacağını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Cimnastiğe 2020 Olimpiyatları'na gidebilmek için tekrar başladığını vurgulayan Göksu, "İçimde hala bir şeylerin kaldığını hissediyorum. 2012 yılında çok rahat bir şekilde yarışamamıştım. Sakatlığımdan dolayı tek alet yarışmıştım. Olimpiyat yolunda hazırlıklarımız şu an iyi gidiyor. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Antrenmanlara dört elle sarılıyorum." diye konuştu.


- "Türk cimnastiği her geçen gün ilerliyor"

Milli cimnastikçi, dünya şampiyonasında aletlerde yeni serileri deneyeceklerini belirterek, "Hatasız bir şekilde en iyi puanı toplayabilmek için yarışacağım. Temiz yarıştıktan sonra final olabilir mi? Tabii ki olabilir." dedi.

Hem anne olup hem de cimnastik yapmanın zor olduğuna değinen Göksu Üçtaş Şanlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Hem evde hem de antrenmanda performans sergilemek zorundayım. Bu ikisi bir denge halinde olmalı. Benim için en önemli şey aile. Ailem de olimpiyat yolunda bana çok destek oluyor. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu kapsamda antrenörlerim ve federasyon başkanımıza da teşekkür ediyorum. Herkes elinden geldiği kadar destekliyor beni."

Milli cimnastikçi Göksu, Türkiye'de cimnastiğin her geçen gün gelişmeye ve ilerlemeye devam ettiğine dikkati çekerek, "Önceden yarışmalara gitmek gibi bir hedefimiz vardı. Şu an olimpiyatlarda, dünya şampiyonasında madalya almak gibi hedeflere sahibiz. Hem erkek hem de kadın sporcularımız ülkemizi iyi temsil ediyor. Cimnastiğe yatırım ve destek var. Bu desteğin artarak devam etmesini diliyorum." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :