Milli cimnastikçi kürsüye çıkmayı hedefliyor

Milli cimnastikçi kürsüye çıkmayı hedefliyor

Milli cimnastikçi İbrahim Çolak:- "Dünya Şampiyonası için hazır olduğuma inanıyorum. Hedefim gerçekten büyük. Yarışmaya kısa bir süre kaldı. Şampiyonada güzel şeylerin olacağına inanıyorum"- "Şu anda olimpiyat yolunda emin adımlarla ilerliyorum"

BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Halka branşında yaptığı hareketi Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından "Çolak" ismiyle literatüre geçen İbrahim Çolak, Kanada'da yapılacak Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Milli cimnastikçi İbrahim, Bolu Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda, haftanın 6 günü şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor.

İbrahim Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıldır cimnastik yaptığını, küçük yaşta bu spora başlamanın avantajını gördüğünü bildirdi.

Kanada'da 2-8 Ekim'de düzenlenecek Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'na haftada üç gün çift ve 3 gün ise tek antrenman yaptıklarını aktaran İbrahim, yarışmalar için planları olduğunu ve onları gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Avustralya'da yaptığı "Çolak" hareketiyle literatüre adını yazdıran milli cimnastikçi, "Bu tarihi bir şey gerçekten. Bunun mutluluğu ve bana verdiği gurur çok başka bir şey. Bir madalya alsan bu kadar mutlu olamazsın. Sonuçta tarihe adımı yazdırmış oldum. Tabii ki de bu kolay olmadı. O hareketi çalışırken omzumda ufak bir sakatlık oldu. Sonuçları bu sakatlığımı veya olay kötü şeylerin hepsini unutturdu. Çok güzel yorumlar aldım. Herkes çok güzel şeyler söyledi. Hareketi yaptıktan sonra da hareketin literatüre girdiği öğrendim. Gerçekten çok mutlu oldum." diye konuştu.


- Hedef olimpiyat


İbrahim, asıl hedefinin olimpiyat olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şu anda olimpiyat yolunda emin adımlarla ilerliyorum. Bakü'de İslami Dayanışma Oyunları'nda performansım iyiydi ama hala hedeflediğim puana ulaşamamıştım. Onun için çalışmalarıma devam ettim. Tayvan'da yapılan yarışmada kendimi daha iyi hissediyordum. Oradaki yarışmada madalya aldım ama yüzde 100 performansımı gösteremedim. Hala içimde kaldı. Yüzde 100 performansımı gösterebilmek ve hata yapmamak için ne yapmam gerektiğini antrenörümle birlikte çözmeye çalıştım. İdmanları da ona göre yaptık."

Macaristan'da Dünya Kupası yapıldığını hatırlatan milli cimnastikçi, orada önceki yarışmalardan çok daha iyi sonuçlar elde ettiğini, Bolu'da düzenlenen yarışmada da güzel bir seri ortaya koyduğunu anlattı.


- "Hazır olduğuma inanıyorum"


"Dünya Şampiyonası için hazır olduğuma inanıyorum." diyen İbrahim Çolak, "Hedefim gerçekten büyük. Yarışmaya kısa bir süre kaldı. Çok ufak tefek ayrıntılar kaldı. Onları da tamamlar, gözden geçirirsem Dünya Şampiyonası'nda güzel şeylerin olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :