Milletvekillerinin trafik cezaları

Milletvekillerinin trafik cezaları

Meclis'te, bazı milletvekillerine ait trafik ceza tutanakları hakkında ne yapılacağı araştırılıyor-TBMM Başkanı Yılmaz: - "Kırmızı ışıkta herkes durur. Kanun budur. Orada 'Milletvekilleri durmaz' diye bir şey var mı? Hayır yok. Milletvekilleri de duracak"

TBMM (AA) - MELDA ÇETİNER - Mecliste, bazı milletvekillerine ait trafik ceza tutanakları hakkında ne yapılacağı araştırılıyor. 

Milletvekillerinin TBMM üyesi oldukları sürece haklarında tutulan trafik tutanakları Meclise gönderiliyor ancak işlem yapılmıyor. Çıkarılan bir genelge nedeniyle milletvekillerinin yanı sıra yargı mensupları için de benzeri bir durum söz konusu. 

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, milletvekillerine ait trafik cezalarının tutanakla Meclise gönderilmiş olanlarını  Başkanlık Divanında değerlendireceklerini belirterek, "Kırmızı ışıkta herkes durur. Kanun budur. Orada 'Milletvekilleri durmaz' diye bir şey var mı? Hayır yok. Milletvekilleri de duracak" dedi.  

Yılmaz, AA muhabirinin sorusunu yanıtlarken, trafik kurallarını ihlal eden milletvekilleriyle ilgili tutulan tutanakların Meclise gönderildiğini söyledi. Benzer bir ayrıcalığın hakimler için de bulunduğunun hatırlatılması üzerine Yılmaz, şunları söyledi:

"Milletvekilleriyle ilgili  tutanak tutuluyor. Meclise gönderilmiş durumda. Yargıda da aynısı var; Yargıtay üyeleri, hakimler için var. Arkadaşlara şunu söyledim; 'Yargıtay veya Danıştay'da yargı mensupları için ne yapılmışsa, biz de bunu yapalım.' Başkanlık Divanı, bunlar hakkında karar alacak. Çok net söylüyoruz; kırmızı ışıkta herkes durur. Kanun budur. Orada 'Milletvekilleri durmaz' diye bir şey var mı? Hayır yok. Milletvekilleri de duracak. 'Buraya park edilmez' denildiğinde, tabii milletvekilli olunca, kamu binaları önünde ve otoparklarında gerekli yardımın gösterilmesi normaldir. Ama hukuku ihlal etme hakkı hiç kimsede yoktur. Bu trafik cezalarının tutanakla Meclise gönderilmiş olanları var; biz Başkanlık Divanı olarak bir araya gelip bütün gelenleri değerlendireceğiz. Nasıl neticelendiririz diye arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Milletvekilleri konuşmalarında imtiyazlardan şikayetçi... Fakat kendisine gelince 'başkasına olmasın ama bana olsun' yaklaşımındalar. Oysa 'Kendisine yapılmasını istemediğini başkasına da isteme, kendine yapılmasını istediğini başkasına da iste.' Buna altın kural diyorlar. Altın kuralı düşünürsen, sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum." 

-"Alsınlar bir hayır kurumuna bağışlasınlar"

Yılmaz, 1 Kasım'da yapılacak seçimler nedeniyle 25. Dönem milletvekillerinin 15 Ekim'de üç aylık maaş alacağını, bazı milletvekillerinin bundan rahatsız olduğunu, hatta bazılarının "uygunsa iade edelim" dediğinin ifade edilmesi üzerine, "Alsınlar bir hayır kurumuna bağışlasınlar, çok daha uygun olur" dedi.

26. Dönem için seçilecek milletvekillerine ikinci bir ödeme yapılmayacağını hatırlatan Yılmaz, "Sadece milletvekili olmayanlar için hizmette bulunmadığı süre için böyle bir durum var. Ama kanunda açık hüküm var; 'üçer aylık dönemler halinde ödenir' deniyor. Eğer ki böyle bir rahatsızlık varsa, alsınlar bir hayır kurumuna yardım etsinler diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı