Milletvekillerinden yerel basına destek

Milletvekillerinden yerel basına destek

Yerel basının sorunlarını Ankara’ya taşıyan Konya basını, AK Parti Konya Milletvekillerini ziyaret etti. Yerel basının önemli olduğunun vurgulandığı ziyarette, yerel basının sorunlarının takipçisi olunacağının sözü alındı

Anadolu basınının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ye aktarmak adına Ankara’ya çıkarma yapan Konya basını, AK Parti Konya Milletvekilleriyle biraraya geldi. Konya Basın temsilcilerinin bulunduğu heyet, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek’in ev sahipliğinde sorunlarını Meclis’e taşıyarak milletvekillerinden destek istedi. Görüşmede AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Orhan Erdem ve Gülay Samancı da hazır bulundu. Ayrıca heyet, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’yı da AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret ederek, yerel basının sorunları aktarıldı.

milletvekillerinden-yerel-basina--(10).jpeg

ÖZDEMİR: SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Ziyaretlerde heyet adına konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, yerel basının önemli sorunları olduğunu, bu sorunların çözümü için Konya Milletvekillerinden destek beklediklerini söyledi. Özellikle Yargı Paketi içerisinde yer alması gündeme gelen İcra İflas Kanunu’nun yerel basına büyük darbe vuracağını belirten Özdemir, şunları kaydetti, “İcra İflas Kanunu ilk pakette yer almadı. Ama arkasından gelecek paketlerde yer almasıyla ilgili endişelerimiz var. Biz bu konuda çalışmalarımız yaptık. Hem Adalet Bakanımıza hem de bürokrasiye bu konuda gerekli çalışmalarımızı ilettik. Bu ilanların gazeteye verildiği zaman neler kazandığı ve geri dönüşümüyle ilgili her şeyi bu raporda açıkladık. Bu sorunun artık kökten çözülmesi gerekiyor.”

milletvekillerinden-yerel-basina--(13).jpeg

AKYÜREK: KONYA BASINI ÖZELDİR

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, yerel basının sorunlarının takipçisi olacaklarını söyledi. Yerel basının önemli bir değer olduğunu ve bu noktada Konya basının ortaya koyduğu birlikteliği takdirle karşıladığını dile getiren Akyürek, sözlerini şöyle sürdürdü, “Son zamanlarda Konya basınında yeni bir birliktelik doğdu. Birliktelik daha güçlü kılar. Konya basınında ayrılıklar çıktığı zaman ben bunun olmaması için çaba göstermiştim. Belki irade kullananlar açısından sorun olmaz ama basın zayıflar diye söylemiştim. Ama şimdi sorunların çözümü noktasında birlikteliklerin doğmasından dolayı memnuniyet duydum. Konya özel bir yer. Bu üzerinde yaşadığımız toprağın bu coğrafyaya kazandırdıkları, orada yaşanmışlık, her şey bunu etkiliyor. Konya misyonu olan bir şehir. Herkesin buna göre hareket etmesi gerekiyor. Her medeniyet bir şehirden deniyor ya, Konya medeniyet doğuran bir şehir. Günümüzde de Konya’yı temsil edenlerin buna göre hareket etmesi gerekiyor. Konya basının da bu anlamında ayrı bir özelliği var. Biz de yeni süreçlere adapte olmaya çalışıyoruz. Mahalli basınının daha da güçlenmesi yerli ve milli düşünce açısından daha faydalıdır. Dış güçlerin en az etkisi olan kuruluşlarımız yerel kuruluşlardır.”

akyurek-007.jpg

ETYEMEZ: SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya basınını Ankara’da ağırlamaktan dolayı oldukça memnun olduklarını söyledi. Konya basınını birlik ve beraberlik içinde görmekten dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getiren Etyemez, “Yeni dönemde inşallah sizler de bir başlangıç yapmış oldunuz. Birlikte çalışma zeminini oluşturacak bir adım. Sorunlarla ilgili bizlere de önerileriniz, tespitleriniz gelmişti. Biz de milletvekilleri olarak birlik içerisinde, uyum içerisinde çalışıyoruz. İhtilaf yaşamadan birlikte çalışma zeminimiz var. Basınla da bu zemini devam ettirirsek daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Basın da aslında kamu hizmeti görüyor. Basının da güçlü olması, daha güçlü bir geleceğin inşası açısından önemli. Biz de bu sorunlar noktasında sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.

ERDEM: KONYA BASINI İLKELİDİR

Konya’nın birliktelikleriyle örnek olan bir şehir olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de, Konya basının bu birlikteliğinin devam etmesi gerektiğini söyledi. “İnşallah bu güç birliğinden güzel sonuçlar çıkacaktır” diyen Erdem, “Basın 4. güçtür. Kimse bunu inkar edemez. Ve biz sizlerden çok faydalanıyoruz. Sorunları hep birlikte çözmeye çalışıyoruz. Hedefimiz aynı. Taleplerinizi sonuna kadar takip edeceğiz. Konya basını çok ilkeli ve her biriniz çok değerlisiniz” şeklinde konuştu.

SAMANCI: HEPİMİZ KONYA İÇİN ÇIRPINIYORUZ

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, “Bugün sizleri Meclis’te ağırlamaktan memnun olduk. Bu birliktelik her zaman daim olsun. Basın oldukça kıymetli. Konya için oldukça önemli. Sizlerin her birinizin yereldeki sorunları aktarılması noktasında önemli bir iş yapıyorsunuz. Hepimiz Konya için çırpınıyoruz. Konya’nın temel dinamiklerinden bir tanesisiniz. İnşallah daha güzel hizmetleri Konya’ya kazandırmayı Allah nasip etsin” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, milletvekillerine yerel basının sorunlarına ilişkin bir dosya sundu.

milletvekillerinden-yerel-basina--(14).jpeg

milletvekillerinden-yerel-basina--(15).jpeg

milletvekillerinden-yerel-basina--(16).jpeg

milletvekillerinden-yerel-basina--(17).jpeg

milletvekillerinden-yerel-basina--(19).jpeg

milletvekillerinden-yerel-basina--(21).jpeg