Milletvekili Tüfekci, Seydişehir- Konya çevre yolunu inceledi

Milletvekili Tüfekci, Seydişehir- Konya çevre yolunu inceledi

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Keydişehir- Konya çevre yolu şantiyesinde incelemelerde bulundu.Tol mahallesinde çevre yolu inşaatının şantiyesine giden Milletvekili Tüfekçi...

 AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Keydişehir- Konya çevre yolu şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Tol mahallesinde çevre yolu inşaatının şantiyesine giden Milletvekili Tüfekçi ve Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, HELTAŞ yüklenici firma sahibi Ali Helvacı'dan çevre yolu hakkında teknik bilgi aldı.

Seydişehir- Konya çevre yolunun önemli bir proje olduğunu belirten Tüfekçi, şunları söyledi:

"Herkes bir an önce çevre yolunun bitmesini bekliyor. Seydişehir- Konya duble yol olmasına rağmen Tol-Gevrekli mahallesi arasında 10 kilometrelik tamamlanmayan kısmı kaldı. Bu yılın sonuna kadar tamamlanacak. Sıcak asfalt ise 2015 sonunda bitirilecek. İhale bünyesinde 2 adet alt geçit, 8 adet menfez, 21 adet hemzemin kavşak, yapılacak yol standartı yükselecek araç hızı saatte 110 kilometre olacaktır. Bu yolda yolculuk yapan insanlarımız rahatlayacak. Geçtiğimiz seçimde verdiğimiz sözleri tek tek gerçekleştiriyoruz. Projenin büyüklüğünü ve seçimden sonraki geçen zamanı düşündüm ve böyle bir projeyi başlatabilmek her hükümete nasip olmaz. Sayın Ulaştırma Bakanımıza, karayolları müdürlüğümüze verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum."

Konya Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ise Seydişehir- Konya çevre yolunun çok büyük proje olduğunu, böylesine büyük projenin teknik yönden zaman zaman aksamalara neden olduğunu dile getirerek "Trafik yoğun olan bir yolumuz. Bu yolumuzun tamamına sıcak asfat ile kaplama yapıyoruz. 100 milyon liraya mal olacak yolda, standartlar çok yüksek olacak. Sıcak asfaltın ömrü ise 20 yıldır " dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı