Milletvekili Özkul'dan, Dedemli İçin Yasa Teklifi

Milletvekili Özkul'dan, Dedemli İçin Yasa Teklifi

AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul Dedemliiİçin yasa teklifi verdi.

AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Bozkır Barajı'ndan dolayı etkilenen Hadim ilçesi Dedemli Mahallesi'ndeki ailelerin yeni yerleşim alanlarına nakilleri, hak sahipliği duyuruları, hak sahiplikleri ve borçlandırılmalarına ilişkin usul ve esasların Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesine yönelik TBMM Başkanlığı'na yasa teklifinde bulundu.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Konya Milletvekili Kerim Özkul'un Hadim'in sorunları ile her zaman yakından ilgilendiğini belirtti.

 

Özkul'un Dedemli için verdiği önergenin bunun en bariz örneği olduğunu ifade eden Hadimioğlu, şunları kaydetti:

 

"Bozkır Barajından dolayı doğrudan etkilenen Dedemli Mahallemizde yaşanan mağduriyetin giderilmesi için verilen önergenin kanunlaşması halinde Dedemlililerin sorunlarına neşter vurulmuş olacaktır. Dedemli, Büyükşehir Yasası ile 01 Nisan 2014 tarihinden itibaren Hadim'in Mahallesi olmuştur. Bu tarihten önce Dedemli'nin eski Belediye Başkanı Ali Uçar mağdur olmaması için yoğun mücadelede bulunarak başarılı sonuçlar almıştır. Belde belediyelerinin kapanmasından sonrada benim ve İlçe Başkanı Saffet Duran'ın ana gündem maddeleri arasında her zaman Dedemli olmuştur. Başbakanımızın İlçemize yaptığı ziyarette hem kendisine hem de sayın Özkul'a konuyu detaylı olarak iletmiştim. Başbakanımız ve sayın Özkul bu konuda duyarlı davranarak ilgili kanuna geçici madde eklenmesi yönünde önerge vermesi Dedemli mahallemiz açısından olumlu bir gelişmedir. Başbakanımız ve Sayın Özkul'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederim."

AA