Milletvekili Meryem Almacı hakkında suç duyurusu

Milletvekili Meryem Almacı hakkında suç duyurusu

Aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı Vlaams Belang (Flaman Çıkarları) Partisi Genel Başkanı Van Grieken, Türk kökenli Groen! (Yeşiller) Partisi...

Aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı Vlaams Belang (Flaman Çıkarları) Partisi Genel Başkanı Van Grieken, Türk kökenli Groen! (Yeşiller) Partisi Genel Başkanı Meryem Almacı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan yerel seçimler kampanyası çerçevesinde bir oturumda Meryem Almacı, Vlaams Belang Partii için ırkçı ve ayrımcılık yapan bir parti olduğunu ifade etmişti. Vlaams Belang Partisi Genel Başkanı Van Grieken ise partisinin ırkçı ve ayrımcılık yapan bir parti olmadığını iddia ederek Milletvekili ve Groen Partisi Genel Başkanı Meryem Almacı hakkında suç duyurusunda bulundu. Meryem Almacı; "Vlaams Belang Partisi toplum arasında din, dil ve ırk ayrımı yaptığı bir gerçek. Bunu inkâr edemeyiz, böyle bir parti ise seçimlerin ardında koalisyon yapmamız asla mümkün değil. Bizler partilerin ayrıştırıcı değil birleştirici olmasını istiyoruz" sözlerine sarf etmişti. Vlaams Belang Partisi Genel Başkanı Van Grieken ise, "Partimiz ırkçı ve ayrımcılık yapıyor diye hiçbir zaman suçlu bulunmadı. Bizler Flaman toplumun menfaatlerine ön planda tutuyoruz ve İslamlaşmaya karşı çıkıyoruz. Hakkımızda ırkçı diye iftira atılmasını göz yumamayız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı