Milletvekili Küçükcan'ın 15 Temmuz araştırma çalışması

Milletvekili Küçükcan'ın 15 Temmuz araştırma çalışması

AK Parti Adana Milletvekili Küçükcan:- "Araştırma davetiyelerini alan bazı milletvekillerinin her sosyal bilimci ve gazetecinin sorabileceği araştırma sorularını 'fişleme' ve 'özel hayata müdahale' gibi yorumlamalarını sosyal bilimlerin ruhuna aykırı bulu

TBMM (AA) - AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, 15 Temmuz tanıklığı ve deneyimleri araştırması kapsamında mektup gönderdiği bazı milletvekillerin çalışmayı yanlış yorumladığını belirterek, "Araştırma sorularını 'fişleme' ve 'özel hayata müdahale' gibi yorumlamalarını sosyal bilimlerin ruhuna aykırı buluyorum." ifadesini kullandı.

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişiminde bombalara maruz kalan TBMM'deki milletvekillerin yaşadıkları, hissettikleri hakkında bir araştırma çalışması başlattığını ve bu doğrultuda da parti gözetmeksizin tüm vekillere mektup gönderdiğini belirtti.

Mektupta milletvekillerine darbe girişimi sürecine ilişkin sorular yönelttiğini ve 15 Aralık'a kadar cevaplamalarını istediğini anlatan Küçükcan, ancak bazı milletvekillerinin çalışmayı farklı şekilde yorumladığını ifade etti.

Bir sosyoloji profesörü olarak hem Türkiye hem de Avrupa'da çok sayıda araştırma yürüttüğünü anlatan Küçükcan, "Araştırma davetiyelerini alan bazı milletvekillerinin her sosyal bilimci ve gazetecinin sorabileceği araştırma sorularını 'fişleme' ve 'özel hayata müdahale' gibi yorumlamalarını sosyal bilimlerin ruhuna aykırı buluyorum. Amacım siyasetçilerin davranış ve görüşlerini anlamaya ve aktarmaya yöneliktir." değerlendirmesinde bulundu.

Küçükcan, bazı milletvekillerinin tepkilerini anlamakta güçlük çektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :