Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa edecek!

Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa edecek!

CHP Genel merkezi tarafından tüm örgütlere gönderilen genelgede, 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin 25 Aralık 2014 tarihine kadar istifa etmeleri gerektiği bildirildi....

CHP yetkililerinden alınan bilgiye göre, partide şu ana kadar 17 ilde, yönetimdeki boşalmalar nedeniyle olağanüstü kongre yapıldı. Kongreleri yapılanlar arasında Zonguldak, Muş, Tunceli, Bartın, Elazığ, Antalya ve Mersin gibi iller bulunuyor.

Toplamda 150 il ve ilçede olağanüstü kongre yapılan CHP'de, milletvekili adayı olacak örgüt yöneticilerinin 25 Aralık'a kadar görevlerinden ayrılması gerekiyor. Resmi olarak adaylık başvuru yapan il başkanı henüz bulunmazken, adaylık için İzmir, İstanbul, Sivas, Mersin, Gaziantep ve Adana il başkanlarının sözlü talepleri parti yetkililerine ilettikleri belirtildi. CHP'de milletvekilliği için istifa edecek il başkanı sayısının 30'u aşacağı tahmin ediliyor.

KARAMAN İL BAŞKANI İSTİFAYA HAZIRLANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman il başkanı Mustafa Cem Kağnıcı'nın da genel seçimlerde Karaman’dan milletvekili adayı olmak için, 25 Aralık tarihine kadar istifa etmesi bekleniyor. Bir açıklama yapan CHP İl Başkanı  Kağnıcı, milletvekili adayı olmayı düşündüğünü ve bu konuda istişarelerinin devam ettiğini, büyük ihtimalle önümüzdeki günlerde son kararını vererek, il başkanlığını bırakacağını söyledi. Karaman'da Ahmet Ertuğrul’un parti meclisine seçilmesinin ardından görevi bırakması ile M.Cem Kağnıcı atanarak il başkanlığına getirilmişti.