Milletlerarası Anlaşmalar

Milletlerarası Anlaşmalar

Türkiye'nin, Somali, Ruanda ve Karadağ ile çeşitli alanlarda işbirliğini içeren anlaşmalar ve mutabakat zaptı Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Türkiye ile Somali, Ruanda ve Karadağ arasında çeşitli alanlarda işbirliğini içeren anlaşmalar ve mutabakat zaptı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mogadişu'da 3 Haziran'da imzalanan, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Çalışma, İstihdam ve İşgücünün Gelişimi Alanlarında Mutabakat Zaptı", Bakanlar Kurulunca onaylandı.

Buna göre, iki ülke, çalışma, istihdam ve işgücünün gelişimi alanlarında işbirliği, bilgi ve belge teatisi ve karşılıklı deneyimlerinden istifade etmek amacıyla karşılıklı uzman değişimi yapacak.

Ayrıca, Kigali'de 31 Mayıs'ta imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması" da onaylandı. Türkiye ile Ruanda, eğitimde bilgi ve bilimsel yayınların değişimi, uzman, öğretmen ve öğrenci değişimi, ortak araştırma faaliyetleri yürütülmesi, ders kitaplarının gözden geçirilmesi gibi konularda işbirliği yapacak. İki ülke, kendi eğitim sistemleri içinde birbirlerinin dillerinin öğrenilmesini teşvik edecek, birbirlerine her yıl dil kursu, yüksek öğrenim ve araştırma bursları tahsis edecek.

Ankara'da 12 Nisan 2013'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Karadağ Hükümeti Arasında Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Anlaşması" da onaylandı. Buna göre, iki ülke, ortak araştırma projelerine, Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programlarına ve diğer Avrupa programları ile bölgesel programlara ortak katılım imkanlarının araştırılması, bilim insanı, uzman ve araştırmacı değişimi, ortak bilimsel konferanslar, bilimsel ve teknolojik bilgi-belge değişimi konularında işbirliği yapacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :