Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Irak ve İspanya ile imzaladığı anlaşmalar, Resmi Gazete'de yayımlandı.Bağdat'ta 15 Ekim 2009'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti...

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Irak ve İspanya ile imzaladığı anlaşmalar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bağdat'ta 15 Ekim 2009'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Arasında Ortak Sağlık Haftaları Düzenlenmesine Dair Çalışma Protokolü" ile "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Arasında Kardeş Hastane Kurulmasına Dair Çalışma Protokolü"nün yürürlüğe girmesiyle, iki ülke sağlık alanında sahip olduğu tecrübe ve bilgileri aktarmak ve paylaşmak amacıyla ortak sağlık haftaları düzenleyecek.

Buna göre, sağlık haftalarında ele alınacak konular, faaliyetin yer ve zamanı ile katılımcılar, iki ülkenin sağlık bakanlıklarındaki mevcut ortak çalışma komitesi tarafından belirlenecek.

Türkiye ve Irak arasında kardeş hastane kurulmasına dair çalışma protokolüne göre ise iki ülkenin mutabakatla belirleyeceği hastaneler arasında uzman doktorların her türlü mesleki eğitimi ve hastane yönetimi konusunda karşılıklı çalışmalar yapılabilecek.

- Türkiye ve İspanya arasında gizlilik dereceli bilginin korunmasına ilişkin anlaşma

Türkiye ve İspanya'nın savunma sanayisi konusunda gizlilik dereceli bilginin korunması hakkındaki anlaşmanın onaylanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da 25 Haziran 2014'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İspanya Krallığı Arasında Savunma Sanayi Konusunda Gizlilik Dereceli Bilginin Korunması Hakkında Anlaşma", iki ülke ve iki ülkenin kuruluşları arasındaki savunma sanayisi programları, projeler veya sözleşmeler ile ilgili karşılıklı mübadele edilen gizlilik dereceli bilginin korunmasını öngörüyor.

Anlaşma, gizlilik dereceli bilginin korunmasına, seviyesindeki değişikliklere, bilginin transferine, tercüme edilmesi, çoğaltılması ve imha edilmesine ve kullanılmasına, gizlilik dereceli sözleşmelere, güvenliğin tehlikeye maruz kalmasına, ziyaretlere, genel hükümlere, mali konulara, tadil ve gözden geçirme ile uyuşmazlıkların çözümü, yürürlük süresi ve sona erdirmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :