Milletlerarası Anlaşma

Milletlerarası Anlaşma

ANKARA (AA) - Türkiye ile Moldova arasında imzalanan geri kabul anlaşması ile ilişik notaların onaylanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, 1 Kasım 2012...

ANKARA (AA) - Türkiye ile Moldova arasında imzalanan geri kabul anlaşması ile ilişik notaların onaylanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 1 Kasım 2012 tarihinde Ankara’da imzalanan ve 15 Ocak 2014 tarihli kanunla onaylanması uygun bulunan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moldova Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Geri Kabul Anlaşması” ile ilişik notaların  onaylanması, 31 Mayıs 1963 tarihli kanunun 3'üncü maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırıldı.

Geri kabul yükümlülükleri, üçüncü ülke vatandaşları ve vatansız kişilerin geri kabulü, geri kabul ilkeleri, vatandaşlığın tespiti, transit geçiş ilkeleri ve uygunluk şartlarının belirlendiği anlaşma, tarafların anlaşmanın yürürlüğe girmesi için ulusal mevzuatları tarafından öngörülen gerekli tüm şartların tamamlandığına ilişkin olarak diplomatik yollardan yaptıkları son yazılı bildirimin alınmasını takip eden ayın ilk gününde yürürlüğe girecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı