Milleti bombalamak istemedi, hainler şehit etti

Milleti bombalamak istemedi, hainler şehit etti

Kazan Savcılığı’nın raporuyla hain olmadığı ortaya çıkan Yüzbaşı Özhan Hekin’in Akıncı Üssü’nde nasıl şehit edildiği ortaya çıktı.

15 Temmuz ihaneteninin merkez üssü Akıncı’da yaşananlar Ankara Başsavcılığı’nın iddianamesiyle aydınlığa çıkıyor. Kalkışmadan sonra hain olduğu gerekçesiyle, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın onayıyla ihraç edilen İnsani Yardım Tugayı’nda görevli Yüzbaşı Özkan Hekin’le ilgili çarpıcı detay da bunlardan biri. 

Kazan Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturmasıyla aklanan Hekin’in darbeciler tarafından şehit edildiği ortaya çıkmıştı. Ancak ayrıntılar ilk kez Akıncı İddianamesinde yer aldı. 

Şehit Yüzbaşı Hekin’in, FETÖ’cülerin halka karşı kullanılmak üzere roket ve ağır makineli silah talep etmesine “Bu benim savaşım değil” diyerek itiraz ettiği ve kaçmaya çalışırken, hainlerin sıktığı kurşunlarının hedefi olduğu belirlendi.

Dosyada Hekin’in halka ateş etmek yerine şehit olmayı nasıl göze aldığı şöyle anlatıldı: Akıncı Üssü Sincan Yenikent nizamiyesine, İnsani Yardım Tugayı’ndan Albay Ali Eraslan’ın yönlendirmesiyle, Mustafa Zelbey, Fatih Koçak, Aykut Gündüz, Muhammet Saka ve Muhammet Kıvrak geldi. 

Darbe girişimi sırasında Sincan/Yenikent nizamiyesinde nöbet tuttular. Ayrıca İstanbul Sualtı Taarruz (SAT) Komutanlığı’ndan, Özay Cödel, Hasan Alp Koruyucu, Mustafa Özel, Mevlüt Öncel, Gökhan Karabacak, Halit Çetin, Murat Fırat ve Işın Ceylan’ın da Akıncı Üssü’ne geldi.

Aynı nizamiyede Konya MAK Timi’nden Halil Burak Balcı da Akıncı Üssü’ne geldi. Yüzbaşı Özkan Hekin ise İnsani Yardım Tugayı’ndan Albay Ali Eraslan’ın yönlendirmesiyle Akıncı Üssü’ne geldi. 

Darbe girişimi sırasında Sincan/Yenikent nizamiyesinde nöbet tuttuğu sırada Kahraman Kazan halkının Akıncı Üssü’ne nizamiyelerin önüne gelmeye başladı. Yenikent nizamiyesinde nöbet tutan şüpheliler halka karşı kullanılmak üzere roket ve ağır makineli silah talep etti. 

Bunun üzerine Özkan Hekin bu duruma itiraz ederek “Bu benim savaşım değil, burası benim birliğim değil, ben kışlama geri dönüyorum” diyerek nöbet tuttuğu nizamiyeyi terk edip kaçmaya başladı.

"DURDURUN, DURMAZSA İNDİRİN"

İddianamede, Hekin’in kaçışı üzerine nizamiyede nöbet tutan FETÖ’cü Halil Burak Balcı’nın, Albay Ali Eraslan ve Yarbay Mustafa Zelbey’i arayarak “Komutanım, Özkan Hekin giderse buradaki tüm istihbaratı verir, onu almamız gerekir” dediği belirtildi. 

Zelbey ve Eraslan’ın ise “Ne gerekiyorsa onu yapın, durdurun, durmazsa indirin” talimatı verdiği belirtilen iddianamede, bunun üzerine Işın Ceylan’ın Özkan Hekin’in önüne geçtiği, Halil Burak Balcı’nın da silahla ateş ederek vurduğu anlatıldı. 

Hekin’in kaldırıldığı hastanede şehit olduğu da belirtilerek, Yenikent nizamiyesinde nöbet tutan şüphelilerin bu eyleme katıldıkları da ifade edildi.


KARAR