Millet Partisi'nden kınama

Millet Partisi'nden kınama

Millet Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Kara, terörü lanetlediklerini söyledi.

Kara yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"10 Ekim 2015 cumartesi günü, hain terör saldırısı sonucu 100’e yakın vatandaşımızı kaybettik. Çok sayıda vatandaşımız ise yaralı, yaralı vatandaşlarımızın sayısı ise 186. Hayatlarını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diler, bu faciada hayatını yitiren ve yaralanan vatandaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve acil şifalar dileriz. 

Ne yazık ki Türkiye’miz 7 Haziran tarihinden bu güne kadar, “geçici hükumet” gibi anayasal hiçbir dayanağı olmayan bir hükumet biçimiyle yönetiliyor. Türkiye’nin karşılaştığı bu en ağır kriz döneminde, anayasal bir hükumetin ve parlamentonun duruma ele koyması şarttır. Temmuz başlarından itibaren güvenlik kuvvetlerine yapılan saldırılar giderek artmış ve son menhus ve büyük katliamla bu günlere gelinmiştir. Türkiye terör saldırıları gibi meselelerini ancak meşru zeminlerde çözmüştür. Devlet geleneğimiz budur!  Çözüm yeri meşru hükumet ve parlamentodur. 

Bu temel tespitler ışığında;

A) Meclis derhal toplanmalı ve Türkiye’nin karşılaştığı terör saldırısını kapalı oturumda müzakere etmelidir. 

B)Terörle mücadele edecek bir hükumet kurulmalıdır ve bütün partiler meşru bir hükumetin kurulmasında görev almalıdır. Hiç bir partinin bu görevden kaçınma hakkı yoktur. 

Şu an parlamentoda bulunan tüm partiler terör karşısında bir koalisyon hükumetini bir an önce kurmalıdır. Hiçbir parti bu görevden kaçmamalı ve herkes elini taşın altına koymalıdır. Milletçe partilerin bu milli görevi yerine getirip getirmediği gözetilmelidir. 

Bu hain terörü lanetliyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."