Millet Kıraathanesi kültür hayatına katkı sağlıyor

Millet Kıraathanesi kültür hayatına katkı sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’ya kazandırdığı Dede Bahçesi Millet Kıraathanesi, şehrimizin tüm kesimlerini düzenlediği etkinliklerle bir araya getiriyor.

Millet Kıraathanesi’nde “Öğrenen Kıraathaneler” sloganıyla gerçekleştirilen kültür-sanat etkinliklerinde söyleşiler ve uygulamalı eğitimler veriyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı, Konya Büyükşehir Belediyesi Dede Bahçesi Millet Kıraathanesi’nde yoğun ilgi görüyor. 5 binin üzerinde kitabın bulunduğu kıraathanede çocuklar, kitap okuyup ödevlerini yaparken; gençler ve emekliler de bir araya gelerek sohbet etme imkânı buluyor. Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle toplumsal hayata önemli katkı sunan Büyükşehir Belediyesi Millet Kıraathanesi’nde, farklı kesimlere yönelik uzmanlar tarafından söyleşiler, seminerler ve sanatsal anlamda uygulamalı eğitimler veriliyor.

millet-kiraathanesi-kultur-hayatina--2.jpg

ŞUBAT AYI FAYDALI ETKİNLİKLERLE DOLU DOLU GEÇİYOR

Öğrenen Kıraathaneler etkinlikleri kapsamında Ocak ayında çok sayıda program gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Dede Bahçesi Millet Kıraathanesi’nde Şubat ayı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Selçuklu Vaizi Gençlik Koordinatörü Cemalettin Oruç, Konulu Kur'an Sohbetleri ile vatandaşlarla buluştu. Diğer etkinlikte ise Konya İl Müftülüğü Vaizesi Fatma Hale Sağım, Günümüz Diliyle Mesnevi konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Kültür-Sanat alanında da Murat Küçükemek Sinema Okumaları başlığıyla bir program gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Dede Bahçesi Millet Kıraathanesi’nin Şubat ayı etkinlik takvimi çerçevesinde; 13, 20 ve 27 Şubat tarihlerinde Günümüz Dili İle Mesnevi, 14 ve 21 Şubat’ta Hz. Peygamber Efendimiz’den İnciler, 23 Şubat’ta Selçuklu Şairleri ve Şiirleri Dinletisi, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik performansı gerçekleştirilecek.

 millet-kiraathanesi-kultur-hayatina--3.jpg

millet-kiraathanesi-kultur-hayatina.jpg