Milas'ta dershane binası mühürlendi

Milas'ta dershane binası mühürlendi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Milas ilçesinde, Valilik kararıyla kapatılan dershane binası, öğrenci kayıtları için kullanıldığının belirlenmesi üzerine...

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Milas ilçesinde, Valilik kararıyla kapatılan dershane binası, öğrenci kayıtları için kullanıldığının belirlenmesi üzerine mühürlendi.

Dershanede muhasebe bürosu olarak kullanılan bölümde, öğrenci kayıtlarının yapıldığının tespit edilmesi üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milas Belediyesi ekiplerinden oluşan komisyon inceleme başlattı. Dershaneye gelen görevliler, kararı tebliğ ederek ilgili bölümün boşaltılmasını sağladı ve dershane mühürlendi.

Milas Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun daha önce mühürlenen bölümünde eğitim faaliyetlerinin sonlandırıldığını ancak gelen şikayetler üzerine halen öğrencilerle görüşmeler yapıldığının tespit edildiğini belirtti.

Karakoç, binanın bu kez giriş kapısından itibaren mühürlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Söz konusu kuruma daha önce bakanlığımız müfettişlerimizin raporu doğrultusunda kanunu yerine getirmedikleri için kapatma kararı verilmişti. Şirketin muhasebe bölümü için kullanıldığı beyan edilen bölümün, uyarılara rağmen eğitimle bağlantılı işlerde kullanıldığının ekiplerimizce tespit edilmesi üzerine, valiliğimiz kararıyla oluşturulan komisyon, kararın gereğini yaparak kurumun faaliyetini tamamen sonlandırmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :