Milano Expo 2015 Fuarı

Milano Expo 2015 Fuarı

"EXPO’ya hayır" protestosunda olay çıkaran 5 kişi gözaltına alındı

İtalya'da Uluslararası EXPO 2015 fuarının açıldığı 1 Mayıs gününde Milano kent merkezinde düzenlenen protesto yürüyüşündeki olaylarda yer alan beş kişi gözaltına alındı.

"EXPO’ya hayır" adı altında, fuarın açılışıyla eş zamanlı yapılan ve Milano kent merkezini savaş alanına çeviren protestoda aktif görev aldıkları belirtilen ikisi kadın beş kişinin soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Rainews24 kanalının haberine göre, gözaltına alınanlar yarın hakim karşısına çıkacak. Olaylarda yer alanların kamera kayıtlarından tespit edilmeye çalışıldığı, sorumluların 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği kaydedildi.

Başbakan Matteo Renzi de EXPO’nun açılış gününde Milano kent merkezindeki arabaları ve çöp kutularını ateşe verenleri kınayarak “Onlar bu güzel etkinliği mahvetmeye çalıştılar. Dört haydut çocuk, EXPO’yu mahvedemeyecek” dedi.

Lombardiya Bölge Başkanı Roberto Maroni de baş şehirleri Milano’da çıkan olaylarda esnafın gördüğü zararın karşılanması için 1,5 milyon avro ayırdıklarını duyurdu.

Bu arada, kent merkezinde temizlik çalışmaları hızla başlarken, kentte bugün öğleden sonra olayların sorumlularını protesto için yürüyüş yapılacağı belirtildi.

31 Ekim tarihine kadar sürecek Uluslararası EXPO fuarının açılışının yapıldığı geçen cuma günü, fuarı protesto için düzenlenen yürüyüşte yer alan ve siyah giyindikleri için “Kara Blok” olarak adlandırılan grubun çıkardığı olaylarda 50 kadar araç yakılmış, çöp kutuları ateşe verilmiş, başta bankalar olmak üzere çok sayıda iş yeri zarar görmüştü.

- EXPO’ya ilgi, yönetimin beklentisinin üzerinde

Milano Belediye Başkanı Giuliano Pisapia, EXPO’ya ilginin yoğun olduğunu belirterek “İlk iki günde EXPO’ya gelen ziyaretçi sayısı beklenenin üzerinde gerçekleşerek 400 bini aştı” dedi.

İtalyan hükümetinin EXPO Yüksek Komiseri Giuseppe Sala da son iki günde 1 milyon biletin satıldığını, satılan bilet sayısının 11 milyonu bulduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı