MIKTA'nın "Dünya Engelliler Günü" Resepsiyonu

MIKTA'nın "Dünya Engelliler Günü" Resepsiyonu

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Larsen:- "Avusturalya hükümeti ve elçiliği adına şunu söylemek isterim ki hem meclisin hem de Türk hükümetinin temsilcilerinin bugün burada olması büyük bir onur ve zevk"

ANKARA (AA) - Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, düzenlediği "Dünya Engelliler Günü" resepsiyonunda, "Avusturalya hükümeti ve elçiliği adına şunu söylemek isterim ki hem meclisin hem de Türk hükümetinin temsilcilerinin bugün burada olması büyük bir onur ve zevk." ifadelerini kullandı.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Larsen'ın ev sahipliğinde elçilik konutunda, Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya (MIKTA) Oluşumu'nun "Dünya Engelliler Günü" resepsiyonu düzenlendi.

Resepsiyonda konuşan Larsen, resepsiyonun hem 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlamak hem de bu güne dikkat çekmek için yapıldığını söyledi.

Larsen, "Avusturalya hükümeti ve elçiliği adına şunu söylemek isterim ki hem meclisin hem de Türk hükümetinin temsilcilerinin bugün burada olması büyük bir onur ve zevk." diyerek, katılan misafirlere teşekkür etti.

Resepsiyona katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, milletvekilliğinin yanında 18 yıldır insan hakları üzerine çalışan bir sivil toplum aktivisti olduğunu vurgulayarak, "O yüzden özellikle AK Parti iktidarı zamanında, 2005 yılında Engelliler Kanunu'nun çıkartılmasından, 2010 yılında bir sivil toplum aktivisti olarak kendimin de çalıştığı anayasaya pozitif ayrımcılığın konmasını sağlayan bir partinin üyesi ve son olarak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu'nu oluşturan bir partinin mensubu olmaktan da çok büyük bir gurur duyuyorum." dedi.

Daha kat edilmesi gereken çok yol olduğunu belirten Benli, çalışmaya devam ederek çok daha iyi günlere ulaşılacağına işaret etti.

Resepsiyonda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da şunları söyledi:

"İki gün önce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü beraber idrak ettik. Hayatın bir günü değil, her günü idrak etmemiz, her gün onlar için düzenleme yapmamız gerektiğinin bilincinde olan bir siyasi görüşün temsilcileriyiz. Şu an TBMM'de içinde bulunduğumuz partide de 3 tane engelli milletvekilimiz var. Dolayısıyla engellilerimizin sorunlarına dışarıdan değil, bizzat içeriden bir anlayışla çözüm üretme gayreti içindeyiz."

Resepsiyona, AK Parti İstanbul Milletvekili Benli, AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu, Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yun-soo, Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Wardana, Meksika'nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Alejandra Martinez, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :