Mika-Der 6. Geleneksel Bağış Balosu düzenlendi

Mika-Der 6. Geleneksel Bağış Balosu düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Yardıma muhtaç çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek için yola çıkan Minik Kalpler İçin Elele Derneği (Mika-Der), 6. Geleneksel...

İSTANBUL (AA) - Yardıma muhtaç çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek için yola çıkan Minik Kalpler İçin Elele Derneği (Mika-Der), 6. Geleneksel Bağış Balosu’nu, gerçekleştirdi.

Mika-Der Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, Raffles İstanbul Zorlu Center’da düzenlenen etkinlikte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balodan elde edilecek gelirin kullanılacağı Kapaklı Mika-Der Kenan Doğulu Çocuk Destek Merkezi'nin maliyetinin 5 milyon lira olduğunu söyledi.

Projeyi geçen yıl Kenan Doğulu'nun da katıldığı baloyla başlattıklarını aktaran Ercan, "Bizim çocuklarımız zor hayatlardan gelen çocuklar. Bazıları daha sonraki hayata uyum sağlayamıyorlar. Geçirdikleri travmalardan dolayı suça eğilimli, madde kullanmaya eğilimli ve intihara meyilli çocuklar oluyor. Onların rehabilitasyonu için Fikirdağ Kapaklı’da 4 ev, aktiviteler için yaşam alanlarından oluşan büyük bir kompleks inşaatına geçen sene başladık. Bu yıl inşaatın kalan finansmanını tamamlamak üzere yine Kenan Doğulu sahne alıyor. Kendisi talip oldu bu göreve." diye konuştu.

Balonun konser ve bağış bölümü basına kapalı gerçekleştirildi.


Kapaklı Mika-Der & Kenan Doğulu Çocuk Destek Merkezi

Mika-Der Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan ve Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu arasında 9 Eylül 2015'te imzalanan protokolle, Tekirdağ Kapaklı Mika-Der Kenan Doğulu Çocuk Destek Merkezi’nin inşaatının temeli atıldı. Rehabilitasyon merkezinin, 40 çocuğa hizmet verecek kapasiteye sahip olup, ağır travmatik sorunları olan, suça eğilimli çocukları hayata kazandırmak amacıyla faaliyet göstereceği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :