MİHKUR-DER çalışmalara başladı

MİHKUR-DER çalışmalara başladı

Vekil imamlar ve fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin haklarını savunmak için kurulan Mihrap ve Kur’an Sevdalıları Derneği (MİHKUR-DER) İslam’a hizmet eden üyelerinin özlük ve müktesebat haklarına kavuşması için çalışmalarına başladı

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Haftalık ve aylık toplantılarla çalışmalarını sürdüren MİHKUR-DER, vekil imamların ve fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin sorunlarını çözmek için kolları sıvadı. Kendilerinin de aynı mağduriyetleri fazlasıyla yaşadığını hatırlatan Konya İl Başkanı Sıdıka Yalçı,  “Vekil imamlar ve fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin özlük haklarının düzeltilmesi MİHKUR-DER”in çalışma alanlarındadır. Bu konuda elimizden geleni yapacağız" dedi.

ASIL İŞİ YAPANLAR HAKLARINI İSTİYOR

Önceki haftalarda ilk kongrelerini yaptıklarını hatırlatan Yalçı, üyelerinin asıl işi yapmasına rağmen yeterli ücreti ve güvenceyi alamadıklarını söyledi. Yalçı, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu komple değişirken bizler KPSS ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavını başarıyla geçmiş olup kurumumuzda da görev yapmış ve yapmakta olup liyakatli vekil imamlar ve fahri Kur’an Kursu öğreticileriyiz. Asıl işi yapmamıza rağmen, emeğimizin karşılığını yeterince alamıyoruz. Bunun için çalışmalarımızı da başlattık. Önceki günlerde Ankara'da önemli görüşmelerimiz oldu. İnşallah MİHKUR-DER beklentileri karşılamaya çalışacağız ” diye konuştu.