Mihalıççık'ta tıbbi bitkilerin tanıtım sergisi

Mihalıççık'ta tıbbi bitkilerin tanıtım sergisi

ESKİŞEHİR (AA) - Mihalıççık'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda yörede yetişen tıbbi bitkilerin fotoğrafları sergilendi. Sergi, Anadolu...

ESKİŞEHİR (AA) - Mihalıççık'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda yörede yetişen tıbbi bitkilerin fotoğrafları sergilendi.

Sergi, Anadolu Üniversitesi Botanik Uygulama ve Araştırma Birimi Müdürü Prof. Dr. Ersin Yücel tarafından gerçekleştirildi.

Programda konuşan Yücel, bitkilerin ekosistemin temel yapı taşları olup canlılığın kaynağını oluşturduklarını söyleyerek, "Bu nedenle yaşamın sürekliliği insanoğlunun bitkileri tanıma, anlama ve geliştirme yönündeki çabalarına bağlıdır. Mihalıççık ve çevre köyleri bozulmamış bir doğal güzelliğe, tertemiz bir havaya ve çok zengin bir bitki çeşitliliğine sahiptir. Kirlenmemiş temiz topraklar ve tıbbi bitki kaynakları bölge için büyük bir potansiyel taşımaktadır." dedi.

Sergilenen fotoğraflarda, bitkilerin Türkçe ve uluslararası adların yanı sıra içerdiği etken maddeler ve halk arasında kullanım biçimleri hakkında kısa bilgi veren etiketler bulunuyor.

Sergi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki programdan sonra Mihalıççık Şehit Münir Yıldızak Çok Programlı Anadolu Lisesinde 10 gün süreyle sergilenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :