Migros'tan "Tesco Kipa" açıklaması

Migros'tan "Tesco Kipa" açıklaması

İSTANBUL (AA) - Migros ile Tesco Overseas Investments Limited'in, Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürüldüğü bildirildi....

İSTANBUL (AA) - Migros ile Tesco Overseas Investments Limited'in, Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürüldüğü bildirildi.
Migros Ticaret AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Şirketin, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi AŞ'nin ana hissedarının sahip olduğu Tesco Kipa hisselerini devralmak için yaptığı görüşmelerde son aşamaya geldiğine dair, dün, basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereğinin doğduğu belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şirketimizin uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, Şirketimiz ile Tesco Overseas Investments Limited arasında Tesco Kipa'nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürülmektedir. Ancak taraflar arasındaki müzakereler devam ettiğinden müzakerelere ilişkin yapılacak herhangi bir açıklamanın, anlaşmayı olumsuz etkilememesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması değerlendirildiğinden Şirketimiz Yönetim Kurulu kararı gereğince ilgili açıklamanın ertelenmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda, şu aşamada kamuoyuna duyuru yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir gelişme olmamıştır.
Söz konusu durum bugün de değişmemiş ve taraflar arasında temel unsurlarda bir mutabakata varılmamış olmakla birlikte, Şirketimiz hissedarlarının yatırım kararlarını etkileyecek gelişmelerin ortaya çıkması halinde, konuyla ilgili gelişmeler mevzuat kapsamında duyurulacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :