Midesinden Ameliyatla 40 Çakı Çıkarıldı

Midesinden Ameliyatla 40 Çakı Çıkarıldı

İki ay boyunca bıçak yutmak için uğraşan adamın midesindeki 40 çakı uzun süren operasyonla çıkarıldı.

METAL YEMEK İSTİYOR

CNN International'e açıklama yapan ameliyat ekibinin başındaki isim olan Dr. Jatinder Malhora, hastada önlenemez bir metal yeme isteği olduğunu belirtiyor. "Çok gergindik, ufak bir hata hastanın yaşamına mâl olabilirdi. 20 yıllık meslek hayatımda böyle bir şeye hiç şahit olmamıştım. Bizim için bile oldukça korkutucu bir görüntüydü." dedi.

AMELİYAT 5 SAAT SÜRDÜ

Punjab eyaletinin Amritsar kentinde yapılan ameliyat tam 5 saat sürdü. Hastanın midesinden çıkarılan çakıların açıldığında 18 cm'lik bir bıçağa dönüştüğü öğrenildi. İsmi açıklanmayan 42 yaşındaki hasta ameliyattan sonra, "Ailemi hayalkırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Hayatımı kurtaran doktorlara ömrüm boyunca minnettar olacağım." dedi. Hastanın psikolojik tedavi görmeden hastaneden taburcu edilmeyeceği açıklandı.

"TADI HOŞUMA GİDİYORDU, BAĞIMLISI OLDUM"

CNN'in konuştuğu hasta, "Neden bıçak yuttuğumu bilmiyorum. Tadı hoşuma gidiyordu ve bağımlısı oldum. Alkole ya da diğer maddeler bağımlı olanların durumu ile benimki aynıydı." diyerek anlatıyor yaşadıklarını. Dr. Malhotra hastanın, henüz literatürde yeri olmayan zihinsel bir hastalığı olduğunu düşündüğünü belirtti. Hayatı boyunca bir daha bıçaklara elini sürmeyeceğini belirten hastaya, doktorları canı metal istediğinde ıspanak yemesini tavsiye ettiler.

Kaynak: Sözcü