Michelle Obama Liberya'da

Michelle Obama Liberya'da

Obama, genç kızların eğitimine destek verdi

MONROVIA (AA) - ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, kız çocuklarının eğitimine destek vermek için batı Afrika ülkelerinden Liberya'yı ziyaret etti.

Kızları Malia ve Sasha ile annesi Marian Robinson'un eşlik ettiği Michelle Obama, önce kız çocuklarının okula gitmesi için başlatılan "Let Girls Learn (Kızların Öğrenmesine İzin Verin)" adlı küresel girişimin Margibi kentindeki merkezini, daha sonra da "Dünya Kampını Kızlar Yönetiyor (GLOW)" örgütünün Kakata kentindeki tesisini ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf ile genç kızlara eğitim veren bir okulu da gezen Michelle Obama, ABD hükümetinin Afrika'da kız öğrencilerin eğitim alması için destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

Obama, genç kızlara hitaben yaptığı konuşmada "Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Ne olursa olsun okulda kalıp eğitiminize devam etmek için mücadele etmenizi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Harris Tarnue de Michelle Obama'nın genç kızlar için gerçek bir ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Afrika kıtasında seçimle iktidara gelen ilk kadın devlet başkanı olan Sirleaf, Obama'ya teşekkür etti.

2014 ve 2015 yılları arasında Batı Afrika'yı kasıp kavuran Ebola salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Liberya'da binlerce çocuk, okula gidememişti. Ülkede salgın nedeniyle çoğu çocuk 4 bin 800 kişi yaşamını yitirmişti. Liberya, Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri olarak biliniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :