MHP’ye operasyon 2009’da başladı

MHP’ye operasyon 2009’da başladı

Bahçeli muhaliflerinin mahkemeler eliyle teslim almaya çalıştığı MHP’de Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerinin 2009 yılından buyana paralel örgütün hedefinde olduğunu söyledi.

Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'ün röportajı;

MHP, yarım yüzyıla yaklaşan geçmişiyle sadece bir siyasi parti değil, her dönemde etkisini muhafaza etmiş bir siyasi gelenek. Partisini şimdiye dek disiplinli bir biçimde yöneten Devlet Bahçeli, 2010'dan bu yana büyük bir kuşatma altında. Kuşatmanın ana unsuru ise Fetullah Gülen yönetimindeki Paralel Yapı.

CHP'de ve HDP'de kendisine müttefikler bulan örgüt şu ana kadar MHP'yi ele geçirmelerine engel olarak gördükleri Bahçeli'yi aşabilmiş değil. MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisine yönelik bu kuşatmayı bertaraf konusunda oldukça kararlı görünüyor. Ben de bu bağlamda sorularımı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bahçeli'nin kurmaylarından Edip Semih Yalçın'a yönelttim.

Sayın Devlet Bahçeli son dönem konuşmalarında açıktan Paralel Yapı iddiasında bulundu ve MHP'ye yönelik bir 'kuşatma'dan söz etti. Kim kuşatmak istiyor MHP'yi?

Sayın Genel Başkanımızın bu tespiti sağlam delillere dayanıyor. Devlet Bahçeli gibi önemli bir ismin durup dururken kamuoyu önüne çıkıp da kendi partisiyle alakalı bir kuşatmadan bahsetmesi önemsenmelidir. Bu durum bizce bugünün hadisesi de değildir.

Biz aynı hadiseleri 2010'da da yaşadık. Referandum sırasında, onun hemen öncesinde Pensilvanya'dan gelen bazı telkinlere direnen partimiz, çok ağır sözlerle saldırıya uğramıştı. Yine 'cemaat' dediğimiz bu ekip, o tarihten bu tarafa MHP yönetiminde özellikle de genel başkanımızla alakalı bir değişiklik algısını adeta ilmek ilmek ördü. İnsanların zihinlerine, şuur altlarına yerleştirmeye çalıştı.

BU OLAY YENİ DEĞİL

Nasıl yaptılar bunu?

Bunu daha ziyade kendilerine bağlı basın-yayın organlarıyla yaptılar. Bu olay bugünün meselesi değildir. Tarihi de veriyorum: 2009, 2010'dan itibaren partimizin yönetimini ele geçirmek suretiyle 'siyasi bir oluşum içerisinde' kendine düşman olarak gördüğü iktidarla veya diğer kurumlarla mücadele etmek istendi. Şu gün için de en elverişli siyasi hareketi, kendilerine uygunluk sağlayacak hareketi MHP olarak görüyorlar ve bunun üzerinden gitmeye çalışıyorlar.

1 KASIM İŞTAH KABARTTI

MHP'nin hedefte olmasının daha farklı sebepleri var mı?

Tabanımızın kendilerine yakın olduğu iddiasından hareketle bu ele geçirme hadisesinin kolay gerçekleşeceği düşüncesi içindedirler. Bir diğeri de bu ittifakı esasında kendileri geçmişte gördüğümüz gibi herkesle yapabiliyorlar. PKK ile bile ittifaka girebiliyorlar. Ancak 1 Kasım seçimlerindeki oy oranımızdaki yüzde 4'lük düşüş, bu zihniyetin iştahını kabartmıştır. Bir kaos meydana getirmek, o kaos sonrasında bulanık suda balık avlamak, niyet budur.