MHP'ye bir aday da Konya'dan

MHP'ye bir aday da Konya'dan

MHP'de kongre tartışmaları sürerken genel başkan adayı sayısı da artıyor. MHP Konya eski milletvekili Sait Gönen'in birkaç gün içinde adaylığını açıklaması bekleniyor.

MHP'de kongre tartışmaları sürerken genel başkan adayı sayısı da artıyor. Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ,Koray Aydın, Süleyman Sazak veAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ardından MHP Konya eski milletvekili Sait Gönen'in de aday olacağı öğrenildi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin tüzük kurultayı kararı sonrası, MHP Lideri Devlet Bahçeli seçimli kurultay kartını açtı ve muhaliflere rest çekti. Aylardır kurultay olacak mı olmayacak mı tartışması yaşanan MHP'de böylece kurultay kesinlik kazandı. Şimdi kurultay nasıl olacak tartışması başladı. Muhaliflere göre Yargıtay kararı doğrultusunda önce tüzük kurultayı sonra seçimli kurultay, MHP yönetimine göre ise 10 Temmuz'da direk seçimli kurultay yapılmalı. Bu tartışmanın nasıl biteceği merak konusu olurken sürpriz adaylar da bir bir ortaya çıkmaya başladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı açıklamada olağanüstü kurultayda aday olacağını açıkladı. Bahçeli gibi İstanbul eski Milletvekili Meral Akşener, Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da aday olduklarını dile getirmişti. Dün akşam saatlerinde 21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Öte yandan MHP'ye Konya'dan da MHP eski Konya Milletvekili Prof. Dr. Sait Gönen'in birkaç gün içerisinde MHP Genel Başkan adaylığını açıklaması bekleniyor.